21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Sütçüler'de tapu sevinci

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, trampa yasasıyla 50 yıllık tapu sorunu çözülen ve 10 bin aileyi ilgilendiren Sütçüler tapulanmasındaki 836 parselin, hak sahiplerine tahsisiyle ilgili başvuruları kabul etmeye başladıklarını açıkladı. 

Ahatlı, Yeni Doğan, Kültür ve Yeni Şafak Mahalleleri'nden sonra şimdi de Sütçüler tapulanmasındaki 7 mahalle tapusuna kavuşuyor. Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner'in 3 yıllık çalışmalarının ardından 50 yıllık Vakıflarla ilgili mülkiyet sorunu trampa yasası ile çözülen Sütçüler tapulanmasındaki 836 parselde tahsis işlemleri başladı. Tahsis işlemlerinin bitmesiyle 7 mahallede 10 bin aile, 50 yıldır bekledikleri tapularını alacaklar. 

2008 Temmuz ayı meclis toplantısında Sütçüler tapulanmasındaki 836 parselin hak sahiplerine tahsis kararı oy birliği ile alınmıştı. Bu kararın ardından Kepez Belediyesi Harita ve Emlak Müdürlüğü, 836 parselin hak sahiplerine tahsisi işlemlerine başlattı. Tapu tahsisi yapılacak olan kişiler, istenen belgelerle birlikte Kepez Belediyesi Harita ve Emlak Müdürlüğü'ne başvurabilecekler. 

Kepez Belediye Erdal Öner de, 10 bin aileyi ilgilendiren, 50 yıllık Vakıf mülkiyeti sorunu çözülen Sütçüler tapulanmasındaki 836 parselde tapu tahsisi aşamasına gelindiğini söyledi. Parsellerin üzerindeki hisse sayısını azaltmak için gerçekleştirilen ifraz işlemlerinin onaylanması için encümene gönderildiği bilgisini veren Öner, encümenin ifraz işlemini onaylamasının ardından, istenen yasal evraklarını tamamlayan hak sahiplerine tapu tahsisi yapılacağını belirtti. Başkan Öner, 836 parselin hak sahiplerine, çözümsüzlük olan ada bazında değil, çözüm getiren parsel bazında verileceğinin de altını çizdi. Tahsis bedelinin belirlenmesi için Hazine'den 2 kişinin, belediyeden 3 kişinin yer alacağı bir komisyonunu kurulduğunu ifade eden Erdal Öner, şunları söyledi: “836 parsel trampa ile Vakıflardan Hazine'ye geçti. Hazine de yapılan protokolle 836 parseli Kepez Belediyesi'ne devretti. Protokolde, parsellerin hak sahiplerine tahsisi bedelinin, trampa değerinden az olmayacağı şartı bulunuyor. Tahsis bedeli de bu şart dikkate alınarak, Hazine'den 2 kişinin, belediyeden 3 kişinin yer alacağı bedel tespit komisyonu tarafından belirlenecek” dedi. 

Seçim beyannamesinde Kepez halkına verdiği Vakıflarla ilgili mülkiyet sorununu çözme sözünü büyük oranda gerçekleştirdiğini anımsatan Başkan Öner, şunları söyledi: “Vakıflarla ilgili mülkiyet sorununu çözeceğiz dedik ve çözdük. Davalılar arasında sağladığımız uzlaşı sonrası bedel artırım davasının sonuçlanmasıyla Ahatlı, Kültür, Yeni Doğan ve Yeni Şafak Mahalleleri'nde 6 bin aileyi ilgilendiren 226 parseldeki tapu sorunu bitirdik. Bu dört mahallemizde tapu tahsis işlemleri büyük oranda tamamladık. Önümüzdeki günlerde arsa bedel farkı davası sonuçlanan Kepezaltı ve Santral Mahalleleri'nde hak sahiplerine tapu tahsisi işlemlerine başlayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel ile iki mahallede yaptığımız toplantılar sonrasında hak sahiplerinin istediği doğrultusunda Kepezaltı ve Santral Mahalleleri'nde tapuların, arsa tapusu olarak verilmesini kararlaştırdık. Trampa yasası ile Sütçüler tapulanmasındaki 50 yıllık tapu sorununu çözdük. Şimdi hak sahiplerine tapu tahsisi işlemlerine başladık.”

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 12:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selami Avcı IP: 81.213.242.xxx Tarih : 29.09.2008 02:36:45

depreme dayanıklı olmayan sitelere de tapu veriyormusunuz.