7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Sütçüler'e tapu ve park müjdesi!

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, mahalle toplantısı için gittiği Sütçüler Mahallesi sakinlerine, mülkiyet sorunu çözülen Vakıf arazileriyle ilgili tapuların önünüzdeki aylarda hak sahiplerine verileceğini, mahalleye bir park daha kazandıracaklarını müjdeledi.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, mahalle toplantılarıyla belde halkıyla kucaklaşmaya devam ediyor. Başkan Öner, yaptıklarını, yapacaklarını anlatmak, halkın sorunlarını dinlemek için başlattığı mahalle toplantılarını sürdürüyor. Öner, mahalle toplantısında Sütçüler Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Bir evde gerçekleşen toplantıda Öner, 4 yılda Kepez’e yapılan yatırımlar, mülkiyet sorunu çözülen Vakıf arazileriyle ilgili bilgilendirdiği mahalle sakinlerinin, isteklerini de dinledi. Mahalle sakinlerinin park isteğine, “Yılbaşına kadar yapacağız” cevabını veren Kepez Belediye Başkanı Öner, “Sütçüler Mahallesi’ne yaptığımız ilk parkımızı tamamladık. Çocuklarımız, oyun oynayacağı ikinci parkına da yılbaşına kadar kavuşacak. Sizden, parkların korunmasını rica ediyorum. Parkları biz yaparız; ama vatandaşta parkları korumalıdır.” dedi.

Sütçüler tapulanması olarak bilinen 808 nolu parseldeki, 50 yıllık ve 10 bine yakın aileyi ilgilendiren Vakıf arazileri üzerindeki tapu sorununu çözdüklerini anımsatan Öner; “Çalışmalarımız sonucunda 50 yıllık tapu hasretiniz sona eriyor. 808 nolu parselin devri belediyemize yapıldı. Önümüzdeki aylar içerisinde hak sahipleri tapularını alacak. Tapuları, çözümsüzlük getiren ada bazında değil, çözüm getiren bin 200 metrekare şeklinde 3 veya 4 kişiye parsel olarak vereceğiz. Bu konuyla ilgili teknik çalışmalar devam ediyor. Daha önce örneklerini yaşadık; 80–100 kişiye ada bazında verildiğinde tapu hiçbir işe yaramıyor. Ödemeleri, vatandaşı mağdur etmeyecek oranlarda belirlemek için kanunların bize verdiği yetkiler içerisinde belirleyeceğiz.” Başkan Öner, mahallede asfalt çalışmasına da önümüzdeki aylarda başlanılacağı de ifade etti. Sütçüler Mahallesi’ndeki toplantıya Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Soner Erkaya ve Recep Mavi de katıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 11:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?