1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Taciz edemedi, istifa ettirdi

Antalya'da, bir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Y.D.'nin, aynı okulda çalışan bir bayan görevliyi taciz ettiği ve amacına ulaşamayınca elindeki CD'leri şantaj malzemesi olarak kullanıp görevliyi istifa ettirdiği öne sürüldü.

Görevli bayan istifa ettikten sonra durumu savcılığa bildirdi ve Y.D. hakkında suç duyurusunda bulundu. Olay, 2008 yılı Haziran ayında bir Mesleki Eğitim Merkezi'nde meydana geldi.

Çalışmaya başlayan görevli bayan, bir süre sonra Y.D.'nin aşk teklifleri ve tacizleri ile karşılaştı. Çalıştığı süre içinde Y.D.'nin kendisine defalarca cep telefonundan SMS ile aşk mesajları çektiğini ileri süren bayan görevli, Y.D.'nin isteklerini kabul etmedi. Y.D. ise elinde daha önce çekilmiş seks CD'leri olduğunu ileri sürerek bayanın görevinden istifa etmesini aksi takdirde bu görüntüleri internette yayınlayacağını
söyledi. Ağlayarak istifa etmek zorunda kalan bayan görevli, daha sonra tehditlerin sürdüğünü belirterek savcılığa şikayette bulundu.

GÖRÜNTÜLERDE YÜZLER BELLİ DEĞİL
Şikayet dilekçesini Milli Eğitim Müdürlüğü ve kaymakamlığa veren bayan görevli, hakkını sonuna kadar arayacağını belirterek şöyle konuştu: "Telefonuma sürekli aşk mesajları gönderiyordu, evli ve iki çocuklu olmasına rağmen beni sevdiğini, benimle birlikte olmak istediğini söylüyordu. Ben kabul etmeyince bana iftira attı. Ellerinde CD olduğunu söyledi ve bu CD'yi izlettirdi. Görüntülerde yüzler belli değil."

Olayın savcılığa intikal etmesinin ardından okuldaki bilgisayarlara el konulurken, okul müdürü Y.D. soruşturma bitene kadar görevden uzaklaştırıldı. Müdür Y.D.'nin bayan görevliye çektiği aşk mesajlarında ise ilginç ifadelerin yer aldığı görüldü.

Y.D., 17/11/2008 tarihinde çektiği bir mesajda şu ifadeleri kullanmış: "Seni köpekler gibi, deliler gibi seviyorum. Bu hiç değişmeyecek ve bana selam verdiğin sürece de dostun kalacağım ve senin için ne yapmam gerekiyorsa yapacağım. Söz konusu sen olduğunda ve senin dahil olduğun her konuda, başımı yastığa koyduğumda, vicdanım mutlaka rahat olacak, seni seviyorum."

Y.D. tarafından çekilen aşk mesajlarının yer aldığı SMS kayıtları da savcılığa sunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 20:10:14
Güncelleme :19 Ocak 2009 Pazartesi 20:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?