8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tacizci öğretmen mahkemede ağladı

ANTALYA'da 7 ay önce 8 kız öğrenciyi elle taciz ettiği iddiasıyla tutuklanan, merkeze bağlı Göçerler İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni 49 yaşındaki A.K., ilk kez çıktığı hakim karşısında ağladı.

 Mahkeme, suçlamaları kabul etmeyen öğretmenin tahliye talebini reddetti. Göçerler İlköğretim Okulu 4'ncü sınıfı okutan A.K., iddiaya göre bazı kız öğrencilerine elle tacizde bulundu. Bir öğrencinin durumu ailesine anlatmasıyla geçen Aralık ayında, veliler ayaklandı.

Veliler 8 öğrenciyle birlikte önce okul müdürüne, ardından Sanayi Polis Merkezi'ne giderek, öğretmen A.K.'den şikayetçi oldu. 8 kız öğrenci, “Öğretmenimiz eteğimizden içeri elini sokup, ‘Hoşunuza gidiyor mu’ diye soruyordu'' dedi. Okulundan rapor alan evli ve 2 çocuk babası öğretmen A.K., şikayetten bir gün sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına aldı.

Öğretmen A.K., polis merkezindeki ifadesinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanırken, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlattı. Aynı öğretmenin daha önce de görev yerine geç gelmekten disiplin suçu işlediği, sendika faliyetlerine katıldığı için ‘kınama’ cezası aldığı ve yine önceki yıl bir kız öğrencisine cinsel tacizde bulunmaktan hakkında soruşturma açıldığı kaydedildi.

MAHKEMEDE GÖZYAŞLARI

 
Yaklaşık 7 aydır Antalya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan öğretmen A.K., dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan A.K., duruşma sırasında zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Gizli duruşmaya aileleriyle birlikte gelen kız öğrenciler de ifade verdi. Öğrenciler, polis merkezinde verdikleri ifadelerdeki, “Öğretmenimiz eteğimizden içeri elini sokup, ‘Hoşunuza gidiyor mu’ diye soruyordu'' sözlerini tekrarladı. Evli ve birisi kız 3 çocuk babası A.K. ise suçlamaları gözyaşı dökerek kabul etmedi, tahliyesini istedi.


Yaklaşık 4.5 saat süren duruşma sonunda mahkeme heyeti, öğretmenin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 11:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?