21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tacize uğradılar okuldan atıldılar

Antalya'nın Kumluca İlçesi’nde evli komşuları 21 yaşındaki Dilek Keskin ve 16 yaşındaki H.N.Ç’nin lezbiyen tacizine uğrayan ilköğretim okulu öğrencisi B.S. ve B.S. haftalardır okula gidemiyor.

Anne Georgia S’yi bu olaydan önce de okula çağırıp kızlarının dışarda öğrenciye yakışmayan kıyafet giydiği gerekçesiyle uyaran okul yönetimi, "lezbiyen taciz" olayından sonra çocukların artık bu okulda okuyamayacağına karar verdi.

Kumluca’daki ilköğretim okulundan tasdiknameleri verilen B. ve B.S. kardeşler için Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, kardeşlerin oradaki yatılı okulda öğrenimlerini sürdürmeleri istendi. Dul ve yetim aylığı ile geçinemediği için bir börekçide çalışmak zorunda kalan Georgia S. hem çocuklarının gönderileceği okul 170 km uzakta olduğu, hem de karaciğer rahatsızlığı bulunan küçük kızı B.S. yatılı okulda yapamayacağı için çaresiz kaldı.

Kardeşlerin durumunun ne olacağına ilişkin DHA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, "Biz hapishanedeki çocukları bile eğitimsiz bırakmıyoruz. Olaya karışan kızlarımız da gerekirse başka bir okulda eğitimine devam eder" dedi.

Bakanlık: Eğitimleri için hassasiyet göstereceğiz

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), Antalya’da lezbiyen tacizine uğrayan iki öğrencisinin durumuyla ilgili inceleme başlattı. MEB yetkilileri, incelemenin sonucuna göre soruşturma başlatılıp başlatılmayacağına karar vereceklerini belirterek, "Müfettiş raporlarına bakıp öğrencilerin okullarının değiştirilip değiştirilmeyeceğine ve alınacak önlemlere karar vereceğiz. Valilik de soruşturma yapıyor. Ortak bir önlem alacağız. Hiçbir çocuğumuzun eğitimsiz kalmasını istemeyiz. Onların iyi bir eğitim alması için bütün hassasiyeti göstereceğiz" diye konuştular.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 06:37:50
Güncelleme :25 Nisan 2008 Cuma 09:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?