22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tahliyelerin en minik yolcusu

TAHLİYELERİN EN MİNİK YOLCUSU

Libya'dan getirilen 10 günlük bebek, gece geç saatlerde feribotla önce Marmaris'e, ardından ailesiyle birlikte Antalya'ya ulaştı.

10 yıldır ailesiyle birlikte Libya'nın Bingazi şehrinde yaşayan kaporta-boya ustası Levent Çalışkan (39) ve Melda Çalışkan (34) çiftinin 10 Şubat'ta bir erkek çocukları dünyaya geldi. Doğumdan sadece 2 gün sonra Libya'da patlak veren olaylar nedeniyle evlerine kapanan aile, dün gece Orhangazi- feribotu ile 20 saatlik zorlu yolculuktan sonra Marmaris'e geldi.

Bin 486 Türk ve 30 yabancı uyruklu yolcunun en küçüğü,10 günlük adı açıklanmayan minik bebek oldu. Pasaport işlemlerinde Onur Eren adı verilen minik bebek, limandaki karşılamadan sonra ailesiyle birlikte Antalya'daki akrabalarının yanına geldi.

Normal doğumun 21 Şubat'ta olması gerekirken 10 Şubat'ta sezaryen ile minik Eren'in dünyaya geldiğini belirten anne Melda Çalışkan, "Doğum yaptım. Birkaç gün sonra olaylar başladı. Psikolojimiz bozuldu. Yan binaya havan topu attılar. Panjurlar kapalı durdu. Sürekli silah sesleri geliyordu. 2 gün sonra durdu. Bu seferde sevinç başladı. Bingazi'de pansuman için bile hastaneye gidemiyordum. Doktor bulamıyorduk. Dikişlerimin alınası lazımdı. Orada kalan insanlara üzülüyorum" dedi.

Bingazi'deki hayatının çok iyi olduğunu ve bir bavulla ülkeyi terk etmek zorunda kaldıklarını belirten baba Levent Çlışkan, "Olaylar başlayınca iş, evi kapatıp geldik. Çocukta 'sarılık var' dediler ama doktora gidemedik. Kimliğini de çıkaramadık. Çıkış işlemleri yapabilmek için bir isim verdik. Zor günlerdi. Düzelirse dönmeyi düşünüyorum" diye konuştu.

TAHLİYELERİN EN MİNİK YOLCUSU
TAHLİYELERİN EN MİNİK YOLCUSU
TAHLİYELERİN EN MİNİK YOLCUSU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 17:16:00
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 09:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?