7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tahtalı Dağı'na kuş bakışı

Türk turizminin lokomotif kenti Antalya'da, Avrupa'nın en uzun teleferiğiyle tatilcilere deniz ve kar keyfinin yanı sıra doğal güzellikleri aynı anda kuş bakışı izleme imkanı sunuluyor. Dünyaca ünlü Doppelmayr Garaventa Grubu işte bu fırsatı Antalya'da gerçeğe dönüştürdü.

ADRENALİN ZİRVESİ

Antalya'nın Kemer ilçesi ile Tekirova beldesi arasında yükselen 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'nın zirvesine ara istasyonu olmaksızın uzanan 4 bin 350 metre uzunluktaki teleferik, Akdeniz ile Tahtalı zirvesini yakınlaştırıyor. 80 kişilik kabinlerle yaklaşık 10 dakika süren zirve yolculuğu adeta nefes kesiyor. Yaklaşık 8 ay boyunca aynı gün hem denize girip hem kayak yapabilme imkanı sunan Tahtalı Teleferiği, kalan 4 ayda ise kış sporlarına hizmet veriyor.

Nisan ayına kadar zirvesi beyaz bir şapka gibi karla kaplı Tahtalı'da yer ile gök adeta konum değiştiriyor. 726 metre yükseklikteki alt istasyondan 2 bin 365 metredeki üst istasyonun terasına çıktığınızda pamuk tarlasını andıran bulut kümelerinin üzerinden eşsiz Akdeniz manzarasını ve boydan boya uzanan Antalya sahillerini izlemenin keyfine doyum olmuyor.

MÜHENDİSLİK HARİKASI

Tam anlamıyla bir mühendislik harikası olan Tahtalı Teleferiği, ihtiyacı olan elektrik enerjisini de kendisi üretiyor. Bu nedenle yıl boyu güvenli bir şekilde işletilebiliyor. En son teknoloji kullanılarak inşa edilen tesis güvenlik açısından da eşsiz özelliklere sahip. 80 kişilik iki kabin her gün sabah 09:00 ile akşam 19:00 saatleri arasında yarım saatte bir karşılıklı hareket ediyor.

ALTERNATİF ÜRÜN

Dünya turizm destinasyonları arasındaki yeri hızla yükselen Antalya'da turizm ürünlerine yeni bir çeşit olarak katılan Tahtalı Teleferiği'nin genel müdürlüğünü deneyimli turizmci Haydar Gümrükcü yapıyor. Gümrükcü, dünyanın en güzel milli parklarından birinin içerisinde yer alan Tahtalı Teleferiği'nin hem bölge hem ülke turizmine büyük katkı sağlayacağına inanıyor. Faaliyete geçtiği günden bu yana büyük ilgi gören tesisin önümüzdeki yaz sezonundan itibaren ziyaretçi akınına uğrayacağını belirten Gümrükcü, "Özellikle doğa tutkunları için Tahtalı Teleferiği'nin vazgeçilemez bir tutku haline geleceğine inanıyorum" diyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 12:41:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?