1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Takkeli heykele sanatçı tepkisi

TAKKELİ AŞIK VEYSEL HEYKELİNE  SANATÇI TEPKİSİ

Uluslararası Alanya 6. Taş Heykel Sempozyumu'nun açılışına katılan heykeltıraş Hakan Şengönül, Sivas'ta tartışma konusu olan takkeli Aşık Veysel heykeli hakkında açıklamada bulundu.

Aşık Veysel heykeline takkenin yakışmadığını söyleyen Şengönül, "Aşık Veysel'in şapkası modern ve çağdaş fötr şapka olarak bilinir. Takkenin neden konduğunu pek anlamadık. Halk da bu duruma karşı çıktı. Aşık Veysel'e takke yakışmıyor. Sanata siyaset katmak pek hoş değil. Heykelin en başında fötr şapkalı olarak yapılması daha uygun olurdu. Değişmesi iyi oldu" dedi.

Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası 6. Alanya Taş Heykel Sempozyumu'nun açılışı yapıldı. Alanya Belediyesi arkasındaki organizasyon alanında yapılan açılışa Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Belediye Meclis üyeleri ile Türkiye'den 3, Ukrayna'dan 2, Bulgaristan, Polonya, Almanya, Vietnam ve Suriye'den birer sanatçı katıldı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Araştırma Görevlisi Sıla Şen, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Alanya Belediyesi'nin 2003 yılından beri düzenlediği bu sempozyumun 6'ncısını gerçekleştirdiklerini söyledi. Sempozyuma her yıl 10 sanatçının katıldığını belirten Şen, "Buranın taşlarıyla, buraya heykel bırakıyorlar ve Alanya'yı heykelle zenginleştiriyorlar. Sanatçılar bir ay boyunca heykellerini gerçekleştirecekler" dedi.

TAKKELİ AŞIK VEYSEL HEYKELİNE  SANATÇI TEPKİSİ
TAKKELİ AŞIK VEYSEL HEYKELİNE  SANATÇI TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 16:32:04
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 16:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?