21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Taksi ve dolmuşlara arabesk yasağı

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan'ın talimatıyla tüm dolmuşlarda Müslüm Gürses, İbrahim Tatlıses ve Ferdi Tayfur gibi arabesk sanatçıların şarkıları yerine, Türkçe ve yabancı dilde Alanya'yı tanıtan kasetler çalınacak. 

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, göreve başlayalı henüz kısa bir süre olmasına rağmen, Alanya için radikal kararlar almaya başladı. Doğan'ın polise verdiği talimat üzerine, Alanya'daki tüm dolmuşlarda Müslüm Gürses, İbrahim Tatlıses ve Ferdi Tayfur gibi sanatçıların yaptığı arabesk müzik çalınamayacak. Bundan böyle teyplerde 3 dilde Alanya tanıtımını yapan kasetler yer alacak. Kaymakam Doğan, Alanya'nın turistik bir ilçe olduğunu hatırlatarak, tanıtımın önemine dikkat çekti. 

Doğan, "2006 yılı turizm sezonu, tüm ülke genelinde olduğu gibi Alanya'da da istenilen düzeyde geçmedi. Bu nedenle 2007 sezonunun iyi geçmesi için herkese görev düşüyor. Kaymakamlık olarak da üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. 

İlçe içerisinde çalışan dolmuşlarda arabesk müzikler çalınıyor, turistler ise bu tür müziklerden hoşlanmıyor. Biz bu soruna çözüm olarak, dolmuşlarda Müslüm Gürses, İbrahim Tatlıses ve Ferdi Tayfur gibi arabesk sanatçıların dinlenmesini yasaklıyoruz. Bundan böyle dolmuşlarda Türkçe, Almanca ve İngilizce olmak üzere Alanya'nın tanıtım kasetleri dinletilecek. Bu konuda talimat verdim" dedi.

- "HER KÖYE KÖY KAHVESİ AÇILMALI" 

Kaymakam Hulusi Doğan, Alanya'daki yerel gazeteleri köylerdeki halkın okuyamadığını belirterek, "Her köye bir köy kahvesi şart" dedi. Doğan, "İlçemizi en iyi noktalara taşımak bizim asli görevimizdir. Dededen, babadan kalan yerler, yani miraslarla geçinen bir toplum olmamamız gerekiyor. Yerel gazetelerin köylere kadar gitmesi için biz her muhtara köy kahvesi açmasını öneriyoruz. Muhtarlar bu konuya el atmalıdır. Köydeki insanın her şeyden haberi olmalı. 

Halk bilinçlendirilmeli" diye konuştu. Doğan, Sapadere ve İshaklı köyleri ile Kütürüp Mevkii'nde okul eksiği olduğunu ve bunun için de hayırseverlerden destek beklediklerini sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 10:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?