22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Taksicilerin gasp isyanı

TAKSİCİLERİN GASP İSYANI

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Alkan, kentte son 1 ayda 5 taksicinin parasının gasp edildiğini belirterek taksicilere yönelik bu saldırıların devam etmesi halinde 3 bin 750 taksiciyle birlikte eylem yapacaklarını söyledi.

Antalya'da, son 1 ay içerisinde, Mert Taksi Durağı'nda görevli emekli polis taksici Osman Bostan ve Bahçeli Taksi Durağı'nda görevli Şeref Durusoy Göçerler Mahallesi'nde, Altındağ Taksi Durağı'nda görevli Cemil Üstün ile Çevre Yolu Bahçeli Taksi Durağı'nda görevli Kemal Gitmez Yeşildere Mahallesi'nde kimliği belirsiz kişiler tarafından gasp edildi. Son olarak Dokuma Taksi Durağı'nda görevli Şaban Cesur isimli taksici ormanlık alana götürülüp elleri ayakları ağaca bağlanarak üzerindeki para ve cep

telefonu gasp edilmişti.

Yaşanan bu olayların ardından bir basın toplantısı düzenleyen Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Alkan, taksicilere yönelik saldırıların devam etmesi halinde kentte görev yapan 3 bin 750 taksiciyle birlikte eylem yapacaklarını belirterek, "Eve ekmek götürme derdinde olan taksiciler şimdi can derdine düştü" dedi.

Gasp olaylarında can kaybı yaşanmamasının kendilerini teselli ettiğini belirten Alkan, "Ekonomik ortamda yüksek akaryakıt fiyatlarıyla zor şartlar altında çalışmaktayız. Taksici arkadaşlarımız her gün endişeyle direksiyon başına geçiyorlar" ifadelerini kullandı. Taksilerde 'korumalı kabin' uygulamasının gündeme getirilmesi gerektiğini anlatan Alkan, GPRS sistemini de maddi nedenlerden dolayı yaygınlaştıramadıklarını söyledi. Antalya'da tüm taksilere bu merkezi takip sistemini takmak için sponsor arayışı

içerisine girdiklerini belirten Alkan, şöyle konuştu: "GPRS sisteminin tanesi 500 TL. Biz zaten zor durumda olan taksicilere maddi anlamda daha fazla yük getirmek istemiyoruz. Sponsorlar aracılığıyla bu sistemi ücretsiz takmak istiyoruz."

Alkan, gazetecilerin "Antalya'da gece ve gündüz tarifeleri kaldırılıp tek tip tarife gelecek mi?" sorusuna şöyle karşılık verdi: "İstanbul, İzmir, Kayseri, Ankara gibi illerden zaten düşük fiyatlarda yolcu taşıyoruz. Taksicilerle bu konuda bir anket çalışması yaptık. Şu ana kadar taksicilerin yüzde 50'si şu anki ücretlere zam yapılıp tek tip tarifeye 'evet' dedi. Bu anket doğrultusunda çalışma yapacağız. Ancak, Antalya'da taksi pahalı değil aksine diğer büyükşehirlere göre ucuz."

TAKSİCİLERİN GASP İSYANI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 14:11:03
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 15:05:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?