21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Talihsiz kadın 'anne' duygusunu tadamadı

Antalya’da 9 gün önce 2. kattan düşerek ölen ve organları bağışlanan Ünal Özyurt’un ikiz erkek çocukları bugün dünyaya geldi.

Sabah saatlerinde Antalya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ünal Özyurt’un eşi Fatma Özyurt, dünyaya gelen ikiz erkek bebekleri ile teselli olmaya çalışıyor. İkizlerine, Ünal ve Ümit adını koyan Fatma Özyurt, yetkililerden uzanacak yardım elini beklediğini söyledi. Eşinin beklenmedik bir şekilde aralarından ayrıldığını ve ikiz çocuklarını göremediğini belirten Fatma Özyurt, ’’Eşim ikiz sahibi olmak için gün sayıyordu. Ama göremedi. Çocuklarımı onun sevgisiyle büyüteceğim. Onun için birine eşimin adını verdim, diğerine de Ümit ismini koydum. Eşim sağlığında onlar için çok hayaller kuruyordu ve ikiz çocuklarımız olacağını duyunca bundan sonra daha çok çalışması gerektiğini söylemişti. Ama ömrü yetmedi" dedi.

Eşinin sağlığında pazarcılık yaparak geçimlerini sağladığını, ancak vefatından sonra annesinin yanına yerleştiğini belirten Fatma Özyurt, "Hiçbir sosyal güvencemiz yok. İkizlerime en iyi şekilde bakmak isterim ama durumumuz iyi değil. 8 yaşındaki kızımı da bir akrabamıza vermek zorunda kaldım. Sağlığıma kavuştuktan sonra çalışarak çocuklarıma bakmak istiyorum. Bu konuda uzanacak yardım elini bekliyorum. Çocuklarımı en iyi şekilde eğitmek istiyorum. Çünkü eşim en çok onları en güzel şekilde okutmayı istiyordu" diye konuştu.

Ünal Özyurt (41), 22 Kasım’da eşi Fatma Özyurt’la birlikte Bahtılı Mahallesi’nde kapının kilidini açamayınca, eve balkondan girmeye çalışırken düşmüş ve ağır yaralı olarak Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. 3 gün yoğun bakımda kalan ancak beyin ölümü gerçekleşen Ünal’ın organları eşi tarafından bağışlanmış ve bağışlanan 2 böbrek ve karaciğer organ bekleyen 3 kişiye nakledilmişti.

antalya
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 10:13:59
Güncelleme :6 Aralık 2004 Pazartesi 12:15:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?