7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tango rüzgarı esecek

Dünyaca ünlü Arjantin dans müzikali Tango Pasion, yaz sezonu boyunca Antalya'da Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu ve Side Antik Tiyatro'da sahne alacak.

 
Tutkunun dansı Tango, Hedef Sanat ve Artı3'ün organizasyonu ile Antalya'ya geldi. Dünyaca ünlü Arjantin grubu Tango Pasion; dün akşam Konyaaltı Açıkhava Tiyatro'da gerçekleştirilen muhteşem gala ile Antalya'daki gösterilerine başladı. Tango Pasion; 29 Eylül 2007 tarihine kadar Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu ve Side Antik Tiyatro'da Juan Corvalan &Viviana Laguzzi çifti gibi dünyanın en başarılı tango dansçıları, çarpıcı kostümleri ve Hector Zaraspe'nin koreografisi ile izleyicilerine gösteri sunacak.

 
1991'den beri tüm dünyayı kasıp kavuran Arjantin dans müzikali Tango Pasion'a dünyanın en iyi tango orkestrası olarak tanınan Sextato Mayor eşlik ediyor. Grup, şarkıcılar, dansçılar ve müzisyenlerden kurulu 25 kişiden oluşuyor. Müzikal, sınıf atlamaya çalışan Maria'nın bu çabasını sanatı ve dansıyla yapmak yerine erkekleri birbirine düşürerek yapmayı yeğlemesini anlatıyor.


Tango müziğinin evrenselliği Avrupa'dan Güney Amerika'ya göç eden ulusların Arjantin'e taşıdığı müziklerin birleşmesinden oluşuyor.
Polonya'dan Polka, Macaristan'dan Mazurka, İtalya'dan Napolitenler, Fransa'dan Şansonlar ve Kontradanza, İspanya'dan Tangoandaluz. Bu uluslar göç ettiklerinde yanlarında müzik enstrümanları ve danslarını taşıyorlar. Almanya'dan Bandoneon (akordeon benzeri) 72 tuşlu enstrüman Tango'ya katıldı.

 
Tango Pasion, ödüllü yönetmen ve yapımcı Mel Howard'ın Arjantin toplumunun farklı katmanlarından karakterlerin yaşamını yüreğe dokunan bir müzik ve etkileyici danslarla yansıtıyor. New York Times gazetesi eleştirmenlerinin, "Kitleleri çılgınlığın eşiğine getirecek bir cazibeye sahip" olarak tanımladığı gösteride, 2004'te "Hommage to Piazzolla" adlı tango kayıtlarıyla Grammy ödülü kazanan Sexteto Mayor; Mores, Discepolo, Carlos Gardel, Jose Libertella ve Astor Piazzolla gibi tango üstatlarının eserlerini yorumluyor.


Tango Pasion, Berlin'deki Deutches Opera, Paris'teki Theatre des Champs-Elysees, Moskova'daki Kremlin Sarayı, Roma'daki Sistina, Şanghay'daki Grand Theater gibi dünyanın ünlü sahnelerinde ve ABD'nin Broadway Longacre Theatre dahil olmak üzere sayısız tiyatro ve sanat merkezinde gösteriler yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 18:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?