22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tania Maria konseri 28 Ağustos'ta

TANİA MARİA KONSERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Side 10. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalinin 28 Ağustos Cumartesi günkü konuğu Tania Maria, tarihi Apollon Tapınağında konser verecek.

36 yıllık müzik kariyerinde 25 albüme imza atan Brezilyalı şarkıcı, kariyerinde bir kez de Jazz kategorisinde Grammy müzik ödüllerine aday gösterildi. Dünyanın dört bir yanındaki Jazz festivallerinde konser veren Tania Maria'yı bu kez Side ağırlayacak. Tania Maria'nın büyülü sesini özellikle Apollon Tapınağı'nda dinlemek isteyen müzikseverler, şimdiden Side'ye akın etmeye başladı.

Festivalin sanat yönetmeni Remzi Buharalı, yaklaşan Tania Maria konseri için şunları söyledi: "Festivalimizin çeşitliliği içerisinde Jazz müziğinin en ünlü ismine yer vermeyi düşündük ve bir yıl öncesinden Tania Maria ile temasa geçtik. Apollon Tapınağının dünyada bir benzeri yok. 2500 yıl önce insanlığın hizmetine sunulmuş bu muhteşem tarihi mekânda konser dinlemenin etkisi uzun süre hafızalarda kalır. Bunun yanı sıra böyle bir konser, Apollon Tapınağının tüm dünyaya tanıtılmasında büyük önem taşıyacaktır."

Ayrıca festivalde Mor ve Ötesi, Leipzig Quartet, Josef Landway gibi önemli konserler yer alıyor. Festival 29 Ekim'e kadar devam edecek. Özellikle tarihi mekanlarında ağırladığı Türkiye ve dünya starlarıyla Side festivali adından sıkça söz ettirirken, farkını da ortaya koyuyor.

TANİA MARİA KONSERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 17:32:01
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 10:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?