22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tapu iptaline tepki

Antalya'da 1960'lı yıllarda yapılan çalışma sonunda dağıtılan tapuların 2004 yılında mahkeme kararıyla iptal edilmesine kızan Kütükçü Mahallesi'ndeki vatandaşlar, mahallede yapılan keşif çalışmasına tepki gösterdi. 

Konuyla ilgili bilgi veren Avukat Osman Kozanoğlu, 1960'lı yıllarda Kütükçü, Doğaçı Köyü, Göçerler ve Mazıdağı'nda tapulama çalışmasının yapıldığını söyledi. Yapılan çalışmayla birlikte bu bölgelerdeki vatandaşlara, vakıflara ve belediyelere tapularının dağıtıldığını belirten Kozanoğlu, "Daha sonra 1987 yılında bu bölgelerde 2B çalışması yapıldı. Fakat Antalya İdare Mahkemesi, 2B çalışmasını itiraz üzerine 1989 yılında iptal etti. Bunun üzerine Hazine ve Orman İdaresi, 2B çalışması iptal edildiği için ve tapuları verilen yerler o tarihlerde ormandan çıkarılmamış olduğu için anayasaya göre orman alanları tapulandırılamayacağından, tapuların iptalini istedi. Açılan davayla 1989 yılında tapular iptal edildi. Yapılan itiraz üzerine açılan dava sonucunda 2004 yılında tapular tekrar iptal edildi. Bugün de 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde verilen karara göre, iptal edilen tapuların keşif işlemi yapılıyor" diye konuştu. 

Tapularının iptal edilmesine tepki gösteren mahalle sakinlerinden 64 yaşındaki Mehmet Ali Tez ise, "Ben bu tapuyu vakıflardan aldım. Bütün varlığımı bu arsaya gömdüm. Kendi yerimde işgalci durumuna düştüm" dedi. Toplam 11 mahallede yaklaşık 26 bin tapunun iptal edildiği bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2006 Cuma 02:36:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?