21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tapu sorununda sona gelindi

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, 15 mahalle muhtarı ile Ankara’ya yaptığı tapu iptalleri ve 2-B sorunuyla ilgili ziyaretten müjdeyle döndü.

Öner, tapu iptalleri sorununu çözecek kanun taslağının Temmuz ayında TBMM’ye geleceğini, 2-B sıkıntısını bitirecek kanun taslağının da Başbakanlığa sunulduğunu söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’in uzlaşmacı ve özverili çalışmaları neticesinde ilçenin kangren haline gelen tapu iptalleri ve 2-B sorunu da çözülüyor. Öner, tapu iptalleri ve 2-B sorunu uzlaşıyla, muhalefet partilerinin desteği ile çözülmelidir, temennisini hayata geçirdi.

İlçenin, 50 yıllık Vakıf mülkiyeti sıkıntısını bitiren Öner, tapu iptalleri ve 2-B sorunun çözümü için de muhtarlarla Ankara’ya çıkarma yaptı; AK Parti, CHP ve MHP ziyaret edildi. İktidar ve muhalefet partileriyle yapılan görüşmelerin ardından heyet, Antalya’ya mutlu döndü.

MUHALEFETTEN DESTEK

Kepez Muhtarlar Derneği’nin organizatörlüğünde 15 mahalle muhtarı ile birlikte yapılan ziyarette, tapu iptalleri sorununu çözecek kanun taslağına iktidardan ve muhalefetten destek istendi. AK Parti Hükümeti, tapu iptallerini ve 2-B sorununu çözecek kanun tasarılarını TBMM’ye getirme, muhalefet partileri de söz konusu kanun tasarılarına destek sözü verdi.

15 mahalle muhtarından oluşan heyet ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal’ı, parti genel merkezindeki makam odasında ziyaret etti. CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan’ın da yer aldığı ziyarette heyet, tapu sorunu ile ilgili dosya sunduğu Baykal’dan, kanun tasarılarının yasallaşması için destek istedi. Doğruya doğru, yanlışa yanlış dediklerini ifade eden CHP Genel Başkanı da, konuyu incelettireceğini, vatandaşın lehine olan bir çalışmaya da destek vereceklerini heyete bildirdi.

Muhtarlardan oluşan heyet, daha sonra MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır’la bir araya geldi. MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız’ın bulunduğu görüşmede Şandır, MHP olarak kanun tasarılarının yasallaşmasına katkı koyacaklarını ifade etti.

TAPU SORUNU BAŞBAKAN’A SUNULDU

Heyet son olarak Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Antalya Milletvekilleri Sadık Badak ve Abdurahman Arıcı ile birlikte Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’le görüştü. Heyet, Bakan Şahin’e tapu sorunuyla ilgili dosya sundu. Kepez’in 50 yıllık Vakıf mülkiyeti sorununu çıkardıkları Takas Kanunu ile çözdüklerini ifade eden Şahin, tapu iptalleri ve 2-B sıkıntısını bitirecek yasal çalışmalara sona yaklaşıldığını söyledi

Ankara’ya yapılan ziyarette çıkan çözüm neticesini çok büyük bir başarı olarak niteleyen Başkan Erdal Öner, Kepez Belediyesi ve 4 tesisin açılışı için Antalya’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, ilçedeki tapu iptalleri ve 2-B sorunuyla ilgili konuları ilettiklerini hatırlattı.

UZLAŞI İLE ÇÖZMEK İSTİYORUZ

Başbakan Erdoğan’ın, açılışta 2-B ile ilgili yasa değişikliğinin genel seçimlerden önce TBMM’ye geleceğini müjdelediğini anımsatan Öner, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’le yaptıkları görüşmelerin neticesinde tapu iptalleri sıkıntısını çözecek kanun taslağının oluşturduklarını anlattı.

Bu kanun taslağının, bütün siyasi partilerin desteği ile mutabakatla TBMM’den geçmesi için Ankara’ya ziyaret gerçekleştirdiklerinin kaydeden Başkan Erdal Öner, şunları söyledi: “Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş’in ve Yönetim Kurulu’nun organizatörlüğünde 15 mahalle muhtarımızla birlikte Ankara’ya gittik. Tapu sorunuyla ilgili yaptığımız çalışmaları hem hükümete hem de muhalefet partilerine anlattık. Bütün siyasi partilerin, tapu iptalleri sorununun çözümünde mutabakat içinde olduğunu gördük.

Hazırladığımız tapu iptalleri sorununu çözecek olan kanun taslağı Adalet Komisyonu’ndan geçmek üzere olduğunu öğrendik. Kanun tasarısı Haziran’ın sonunda TBMM’ye gelmesi bekleniyor. Kanun taslağı ile Kadastro Kanunu’nda yapılacak olan değişikle Kepez’de yaşanan tapu iptal davalarının yüzde 95’i çözüme kavuşacak. Bu kanun değişikliği Yargıtay aşamasında temyizde olan davaları ve nihai neticesi sonuçlanan davaları da kapsayacak. Haziran’ın sonunda tapu iptal davaları sorununun yüzde 95’i çözüme kavuşmuş olacak. Bu çalışma çok büyük bir başarıdır.”

2-B DE TARİH OLUYOR

Orman ve Çevre Bakanlığı’nın, orman vasfını kaybetmiş ve Kepez’de 11 mahalleyi ilgilendiren 2-B alanlarıyla ilgili tapu sorununu çözecek kanun taslağı çalışmalarını bitirdiği bilgisini veren Öner, “Kanun tasarısı, görüşlerinin alınması için muhalefet partilerine dağıtıldı. Kanun taslağı Başbakanlığa da sunuldu. Haziran ayında konunun Bakanlar Kurulu’nda görüşüleceğini bekliyoruz. Genel seçimlerden önce de söz konusu kanun tasarısının TBMM gündemine alınmasını bekliyoruz. Söz verdiğimiz gibi Kepez’in mülkiyet sorununu bir bir çözüyoruz. Kepez’in kanayan yarası 2-B de çözülecek.

Kanun tasarılarına destek vereceklerini belirten CHP’ye, MHP’ye, sorunun çözümü için büyük gayret gösteren Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Adalet Bakanımız Sayın Mehmet Ali Şahin, Antalya Milletvekillerimize, muhtarlarımıza teşekkür ederim.

HEYETTE YER ALAN MUHTARLAR:

Fabrikalar Mahallesi Muhtarı Feyzullah Büyükkeleş, Fatih Mahalle Muhtarı Mehmet Topal, Çankaya Mahalle Muhtarı Süleyman Doğru, Barış Mahalle Muhtarı Halil Yılmaz, Santral Mahalle Muhtarı Yavuz Karacan, Erenköy Mahalle Muhtarı Azmi Kubur, Kanal Mahalle Muhtarı Sabri Doğan, Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Musa Göncü, Kütükçü Mahalle Muhtarı Mahir İnce, Duacı Köyü Mahalle Muhtarı Adnan Erdoğan, Odabaşı Köyü Mahalle Muhtarı Ali Batu, Çamlıca Köyü Muhtarı Kerim Daş, Kirişçiler Köyü Muhtarı Musa Akbıyık.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 14:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?