7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tapu tahsisine ilgi büyük

Kepez Belediyesi’nin, Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan Mahalleleri’nde, Vakıf arazileri üzerindeki mülkiyet sorunu çözülen parsellerin hak sahiplerine tahsisi işlemleri devam ediyor.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’in sağladığı uzlaşı ile 15 yıllık tapu sorunları çözülen üç mahalledeki 6 bin aile, tapu tahsisi işlemlerine büyük ilgi gösteriyor. 19 Eylül 2007 tarihi itibariyle bin 226 hak sahibi, daha önce aldıkları ipotekli tapunun mahkeme kararıyla belirlenen bedel farkını yatırmak amacıyla Kepez Belediyesi’ne müracaat etti. Başvuru yapanlardan 189 kişi ise bedel farkının tamamını yatırarak, tapu üzerindeki ipoteğin kaldırılmasını, belediye hisselerinin kendilerine tahsis edilmesini talebinde bulundu. Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, bu kişilerin taleplerini inceleyerek, uygun olanlara hisse satışının yapılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Öner, tapular üzerindeki ipoteğin kaldırılması için encümenin karar alacağını, daha sonra da 1. Bölge Tapu Sicil Müdürlüğü’ne yazı yazılacağına vurgu yaptı. Hiç tapu almayan 139 kişinin de başvuru yaptığının altını çizen Başkan Öner, “Hiç tapu almayan 139 kişi dosyalarını teslim etti. İlgili birimlerimiz, arazide incelemelerde bulunacak. Daha sonra şartları uyuyorsa parselin hak sahibine tahsisi için encümen karar alacak.” dedi.

30 Ekim 2007 tarihinden sonra bedel farklarının faiziyle birlikte yatırılacağı uyarısını yapan Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, “Hesaplanan bedel farkları, 30 Ekim 2007 tarihine kadar yatırılırsa, fiyat değişmeyecek. 30 Ekim’den sonra ise devletin belirlediği faiz oranıyla birlikte bedel farkları ödenecek. Vatandaşlarımıza müracaat etmeleri halinde, bedel farklarını taksitle ödemeleri konusunda kendilerine yardımcı olacağız” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 10:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?