1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tarifeli sefer ile gelen yaşam

Gaziantep'te organ yetmezliği çeken dört yaşındaki çocuğun çıkan kadavra nedeniyle beş saat içerisinde Antalya'ya gelmesi istendi.

Haber geldikten sonra havalimanına koşan aile üyeleri, haftada sadece iki defa yapılan Antalya seferinin 1.5 saat sonra olduğunu öğrenince büyük bir sevinç yaşadı. Bir saat sonraki uçakla Antalya'ya gelen çocuk, nakil ile hayata döndü.


Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde market işleten Mustafa Yırtıcı'nın dört yaşındaki oğlu Muhammet Eren Yırtıcı, doğuştan kronik böbrek yetmezliği çekmeye başladı. Nakil için Akdeniz Üniversitesi'ne kayıt olan ve kadavra bekleyen Yırtıcı ailesi, Gaziantep'e döndü. Yaklaşık üç aydır diyalize giren çocuk için mutlu haber Antalya'nın Manavgat ilçesinden geldi.


Manavgat ilçesinde annesiyle yürürken annesinin elinden kaçan ve bir aracın çarpmasıyla ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen dört yaşındaki Hatice Aktürk'ün bağışlanan böbreğinin Muhammet'e uyumlu olduğu ve hemen nakledilmesi gerektiği belirtildi.


Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi koordinatörlüğü tarafından beş saat içerisinde Antalya'ya gelmesi istenen aile üyeleri hemen havalimanına koştu. Akşam 20:45 sıralarında mutlu haberi alan aile üyeleri havalimanına giderek haftada sadece iki defa yapılan tarifeli seferin gece 00:15 de olduğunu öğrendi.

1.5 saat sonra Antalya'ya sefer olduğunu öğrenerek büyük bir sevinç yaşayan aile üyeleri hemen bilet alarak Antalya'ya geldi. Gece saat 02.30 sıralarında hastaneye giriş yapan dört yaşındaki
Muhammet Eren Yırtıcı'ya kadavra böbrek yapılan operasyonla nakledildi. Ölüm ile yaşam arasında geçen beş saatin ardından hayata yeniden merhaba diyen Muhammet tekrar gülümsemeye başladı.


Oğlunun yeniden sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen baba Mustafa Yırtıcı, "Uçak bulamayacağız diye çok korktuk. Eğer uçak olmasaydı oğlumu hastaneye yetiştiremeyebilirdik. Oğlum sanki yeniden doğdu" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 16:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?