22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri başlıyor

Antalya'nın Elmalı İlçesinde Yapılacak 656. Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin hazırlıkları tamamlandı. Tarihi Kırkpınar güreşlerinden yapılmaya başlanan Elmalı Güreşleri,bu yıl Ramazan ayının 1 Eylülde başlaması nedeniyle 1 hafta erkene alındı. 

Elmalı Belediye ve Güreş Organizasyon Komitesi Başkanı Hüseyin Yapıcı,güreşlerin adına yakışır şekilde yapılması için tüm çalışmaların yapıldığını söyledi. Yapıcı, dünyanın en eski güreşleri olan Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Güreşleri'nin her yıl eylül ayının ilk haftası yapıldığını, ancak bu yıl Ramazan ayı nedeniyle 22, 23 ve 24 Ağustos 2008 tarihlerine çekildiğini belirtti.

Yapıcı, Elmalı'da Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılanlarla birlikte yaklaşık bin 500 pehlivanın güreşeceğini ifade etti. Güreşlerin yapılacağı Hamdi Altıntepe Spor Kompleksi'nde saha incelemesinde bulunan Yapıcı, "Güreş sahası 20 bin seyirci kapasiteli. Bu yıl 656. düzenlenecek Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Pehlivan Güreşleri kapsamında festival, kültür, sanat ve müzik etkinlikleri de yer alacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 19:59:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?