21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tarihi eser değil, su buldu

Antalya'da tarihi eser bulma umuduyla evinin altına 25 metre derinlikte tünel kazan şahıs suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre Çağlayan Mahallesi Yalı Caddesi'nde oturan İsmail A., eskiden kalma harita ve arkadaşlarının yönlendirmesi ile evinin altında tarihi eser aramaya karar verdi.

Hırdavatçı dükkanından kazma, kürek ve kayalar için hilti alan İsmail A., evinin salonunu kazmaya başladı. Biriktirdiği kumları çuvallara dolduran İsmail A., bir süre sonra eve sığmayan kumu bahçeye ve yandan geçen dereye dökmeye başladı. İsmail A., çevrede bulunan vatandaşlara ise eve tuvalet gideri için çukur açtığını söyledi.

Yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ise eve geldiklerinde adeta hayrete düştü. Evin salonunda toplam boyutu 25 metreyi bulan bir çukur olduğunu gören emniyet ekipleri, itfaiyeye haber verdi. Evde bulunan şüpheli ise kazı yaparken suçüstü yakalandı. Murçlar, çapa, kürek, çok sayıda toz maskesi, elektrik tesisatı çekmek için kullanılan seyyar kablo ile aydınlatmada kullanılan ampullere ise emniyet ekiplerince el konuldu.

Polis merkezine götürülen şüphelinin kazmaya devam etmek istemesine rağmen zeminden su çıktığı için çalışmalarına ara verdiği ifade edildi. Poliste sorgulamaları kabul etmeyen İsmail A., sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2011 Çarşamba 18:11:13
Güncelleme :5 Ekim 2011 Çarşamba 18:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?