1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tarihi eser kaçakçısı turist serbest

Antalya'da, tatil dönüşünde havalimanında tarihi eser olarak nitelendirilen bir taş ile yakalanan Fransız turist, dört ay tutuklu kaldıktan sonra mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Tatil için eşi ve çocuklarıyla Fransa'dan Antalya'ya gelen Domanick Murugan isimli Fransız turist, kentin en eski yerleşim birimlerinden Kaleiçi'nde 20 Euro'ya bitki kabartmalı bir taş satın aldı. 2 Mayıs tarihinde tatil bitişinde Fransa'ya dönmek için Antalya Havalimanı'na giden Fransız turist tarihi eser olarak nitelendirilen taş ile yakalandı. Yurt dışına çıkarılması yasak olan tarihi taş ile yakalandıktan sonra yargılanan Murugan, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Tarihi eser kaçakçılığı suçlamasıyla dört aydır tutuklu bulunan ve Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edilen Domanick Murugan serbest bırakıldı.Duruşmaya sanığın ablası Rubby Mercier, eniştesi Marc Mercier ve Fransa'dan gelen gazeteciler de katıldı. Duruşma sonunda Murugan, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Murugan'ın iyi hali nedeniyle mahkeme heyeti bu cezayı önce 1 yıl 15 gün hapis ve 3 bin 327 TL para cezasına ardından beş yıl herhangi bir suç işlememesi şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Duruşmanın ardından büyük bir sevinç yaşayan abla Rubby Mercier ve enişte Marc Mercier, karardan dolayı memnun olduklarını söyledi. Fransız gazetelerinde Murugan'ın cezaevinde kötü şartlar altında kaldığı şeklinde haberlerin hatırlatılması üzerine enişte Marc Mercier, "Böyle bir durum olmadı" dedi.

Fransız Murugan'ın avukatı Bilal Kalaycı ise karardan memnun olduğunu söyleyerek adaletin yerini bulduğunu belirtti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 18:01:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?