22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tarihi evler turizme kazandırılacak

500 YILLIK EVLER TURİZME KAZANDIRILACAK

Elmalı Belediyesi Tahta Mescit ve Aylar Sokağı'nda bulunan tarihi evler ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında kültür turizmine kazandıracak.

Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, ilçedeki tarihi Elmalı evlerini kültür turizmine kazandıracaklarını belirtti.Bir yerleşim merkezinin estetik dokusunu, sivil mimari yapıların oluşturduğunu belirten Başkan Altıntaş, Elmalı Tahta Mescit ile Aylar Sokağı'nda tarihi evleri kültür turizmine kazandıracaklarını ifade etti. Başkan Altıntaş, tarihi Elmalı evlerinin bulunduğu sokakların otantik dokusunu koruyarak, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistleri 500 yıllık tarihi bir gezintiye çıkaracaklarını belirtti.

Elmalı’nın dünyanın sayılı ekolojik turizm alanlarını barındıran bir ilçe olduğunu kaydeden Başkan Altıntaş, “Avlan Gölü, endemik bitki türü çeşitliliği ve 500 yıllık tarihi evleri ile alternatif turizm merkezlerinden biri. Kültürel zenginliğimizi dünya gündemine taşımak istiyoruz. Koruma altına aldığımız cumbalı tarihi evlerimizle yabancı konuklarımızı 16’ncı yüzyıla seyahat ettirmek istiyoruz. Sivil mimari eserlerimiz bizim en büyük zenginliğimiz. Bu zenginlikleri gelecek kuşaklara en güzel şekilde bırakmak için uğraş veriyoruz” dedi.

500 YILLIK EVLER TURİZME KAZANDIRILACAK
500 YILLIK EVLER TURİZME KAZANDIRILACAK
500 YILLIK EVLER TURİZME KAZANDIRILACAK
500 YILLIK EVLER TURİZME KAZANDIRILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 10:50:04
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 11:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?