21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tarihi Medrese markalaşma yolunda

Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Alaaddin Mahallesi'nde bulunan ve bin 319 yılında yapılan Sinaneddin Medresesi markalaşma yolunda.

Korkuteli Kaymakamı Rıza Dalan, asırlara meydan okuyan Sinaneddin Medresesi'nin markalaşması için kolları sıvadı. "Bundan iyi marka mı olur?" diyen Dalan, Alaeddin Mahallesi'ndeki Sinaneddin Medresesi'ni Korkuteli'ne yakışır bir 'marka' yapacaklarını müjdeledi.

Yayla ve kültür turizmini geliştirmek amacıyla Korkuteli'nde marka olabilecek unsurların değerlendirilmesiyle ilgili önemli çalışma yapıldığını kaydeden Dalan, bin 319 yıl önce Hamidoğulları tarafından yaptırılan Sinaneddin Medresesi'nin bu amaçla ele alındığını vurguladı.

Medresenin, Korkuteli'nin tanıtımında büyük bir görev üstleneceğini ifade eden Dalan, "Bu tür eserlerimizi turizme kazandırarak, hem tarihimize sahip çıkarız hem de turizmimizi geliştirebiliriz. Sinaneddin Medresesi, Korkuteli'nde marka olacaktır. İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından yapılan genel bir bakımın ardından Sinaneddin Medresesi, insanların yaşayabileceği sosyal donatı alanı haline gelecek. Bu konuda Korkuteli Belediyesi bu projeye destek verecek" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 18:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?