16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Tarihi okul belediyeye devrediliyor

TARİHİ SELİMİYE İLKOKULU, SİDE BELEDİYESİ’NE DEVREDİLİYOR

Antalya Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar ve Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Manavgat İlçesi Side Beldesi’nde bulunan tarihi Selimiye İlkokulu’nda inceleme yaptı.

Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar, tarihi okulun kötü durumda olduğunu belirterek, “Sideliler bu okulda okumuş, iki derslikli okulda eğitim almışlardır. Bu hali, anılara saygısızlıktır. Okulun bahçesini yaşlılarımız için biraraya gelerek sohbet edecekleri bir mekan haline getirirken, içerisini Kent Müzesi yapmak istiyoruz. Bu mekan bizim geçmişimizdir. Burada Side’ye yakışır bir çalışma yapacağız. Kültürün sanatın ve geçmişin harmanlandığı bir mekan yaratacağız.” dedi Vali Yardımcısı Uçar, Kaymakam Türkoğlu ile birlikte tarihi Selimiye İlkokulu’nu gezerek konu ile ilgili tespitlerde bulundu.

Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar’dan ‘Kentsel Dönüşüm Projesi ve Sahil Yürüyüş Yolu’ projesi ile ilgili bilgi de alan Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, yürüyüş yolundaki çalışmaları yerinde görmek amacı ile oteller mevkini gezdi. Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar, “İşin büyüklüğü ve getirisi çok büyük olacak” diye konuştu. Başkan Uçar Side’deki bozuk kentsel yapılaşmaya dikkat çekerek, “Side’de yıllardır devam eden istenmeyen yapılaşma var. Bu konu ile ilgili olarak proje çalışmalarını bitirdik. Önümüzdeki yıl bu olumsuzlukları tümüyle ortadan kaldıracağız. Side bir dünya kenti olma yolunda büyük bir çaba içindedir. Başarımız Sidelinin başarısı olacaktır” dedi.

TARİHİ SELİMİYE İLKOKULU, SİDE BELEDİYESİ’NE DEVREDİLİYOR
TARİHİ SELİMİYE İLKOKULU, SİDE BELEDİYESİ’NE DEVREDİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 10:10:02
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 10:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?