21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tarihi okul restore ediliyor

Antalya'da 1947 yılında eğitim ve öğretime açılan, ancak zamanla kullanılamaz hale gelen tarihi Ilıca İlkokulu'nun, Ilıca Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden eğitim ve öğretime açılacağı bildirildi. 

Basın mensuplarına, tarihi okulu gezdiren Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal, okulun Çolaklı, Evrenköy, Gültepe, Yeniköy, Hatıplar ve Dolbazlar gibi çevredeki birçok köye eğitim ve öğretim hizmeti verdiğini söyledi. "Burada tarih yatıyor" diyen Başkan Ünal, "Ben de bu okulda eğitim ve öğretim gördüm. Bu okulun restore edilmesi, benim için ayrı bir güzellik olacak. 

Ilıca Belediyesi olarak, bu tarihi okula sahip çıkmamız gerekiyordu. Burayı, çağdaş eğitim ve öğretim verebilecek bir okul haline getirmeyi düşünüyoruz. Bu okulumuz, özel okullar ve kolejler seviyesinde olacak. Mehmet Ali Karamancı İlköğretim Okulu yanında bulunan bu eski okulumuzu, 2006- 2007 eğitim ve öğretim yılına yetiştirmeyi düşünüyoruz. 

Mehmet Ali Karamancı İlköğretim Okulu'nun, yetersiz olduğunu biliyoruz. Bu yüzden tarihi okulumuz, ek derslik olarak hizmet verecek. Anasınıfıyla 1. ve 2. sınıflar olmak üzere ihtiyaca göre derslik açılabilecek. Bahçe düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları yaparak, okula güzel bir bahçe kazandırmayı düşünüyoruz" dedi. 

Ilıca Belediyesi'nin eğitim kalitesinin yükselmesi için her türlü yardımı yaptığını belirten Mehmet Ali Karamancı İlköğretim Okulu Müdürü Durmuş Demirel ise "2005-2006 öğretim yılı sonunda, öğrenci sayımızın hızla arttığını ve mevcut okulumuzun yetersiz kalması nedeniyle yeni dersliklere ihtiyacımız olduğunu Belediye Başkanımız Rafet Ünal'a bildirdim. 

Bugüne kadar eğitim kalitesinin artması için üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiren sayın Ünal, bu sorunumuzun çözümünde de, imdadımıza yetişen kişi oldu. 18 Eylül tarihine kadar okulumuz hazır hale gelecek. Okul müdürü olarak, bizlere her türlü desteği veren, isteklerimizi anında yerine getiren başkanımıza ve çalışanlarına teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 13:39:05
Güncelleme :15 Ağustos 2006 Salı 13:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?