1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tarım seferberliğinde kitaplar dağılıyor

DenizBank’ın ‘Tarım Seferberliği’ kapsamında gerçekleştirilen ‘1000 Köye, 100.000 Kitap’ projesinde kitap teslimleri Akdeniz Bölgesi ile başladı.

Tarım sektörüne sağladığı finansal destekle özel sektör bankaları arasında ilk sıraya yerleşen DenizBank, başlattığı Tarım Seferberliği kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yürüttüğü “1000 Köye 100.000 Kitap” projesinin kitap teslimatlarına başladı.

Antalya Tarım İl Müdürlüğü’nde yapılan ve kitapların DenizBank Akdeniz Bölge Müdürü Adnan Aykın tarafından Antalya Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin’e teslim edildiği toplantıda,Aykın söz konusu projeyi değerlendirdi.“Tarımın ülkemiz ekonomisi için kritik önem taşıdığı düşüncesinden hareketle, Tarım Seferberliği’ni ve bu kapsamda da projeyi hayata geçiriyoruz” diyen Aykın, şunları söyledi:

“Yayımlanan tarımsal içerikli kitaplar ve seçilen köylerdeki zirai danışmanlar aracılığıyla, üreticimizin bilgilenmesini sağlayarak; yapılan üretimin daha bilinçli ve daha verimli bir hale gelmesini hedefliyoruz. Üreticilerimize katkı sağlayabilirsek, ne mutlu bize.”

ÇİFTÇİ ÇOCUKLARINA BURS

Seferberlik kapsamında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı‘nın katkısıyla hayat bulan proje çerçevesinde, bölgesel ürün desenlerine göre içeriği belirlenmiş 100 bin kitap, zirai danışmanlar aracılığı ile seçilen bin köydeki üreticilerin hizmetine sunulacak. Yine seferberlik çerçevesinde maddi imkanı yeterli olmayan başarılı çiftçi çocuklarına burs sağlanacak. 7 ilde düzenlenecek Bölgesel Tarım Meclisi Toplantıları ile bölge tarımının bugünü, geleceği ve potansiyeli masaya yatırılacak; binlerce üreticiye seminerler verilecek; danışmanlık desteği sunulacak.

Tarım Seferberliği boyunca üreticiler Petrol Ofisi’nden 5 ay vadeli ve faizsiz akaryakıt alabilecek ve Üretici Kart ile 100 TL ve katlarında yaptıkları harcamalar sonucunda çekiliş hakkı kazanarak yüzlerce hediye kazanma şansına sahip olacaklar.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 11:06:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?