7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tarım şenliğinde domates güreşi

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde, bu yıl 8. düzenlenen Tarım ve Seracılık Şenlikleri'nin resmi açılış gününde yapılan domates güreşleri büyük ilgi gördü. 

Şenliğe, Ak Parti Antalya Milletvekili Burhan Kılıç, Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca Kaymakamı Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, çevre belde ve ilçe belediye başkanları katıldı. İlçe meydanından başlayan kortej yürüyüşü Karatepe Meydanı'nda son buldu. Kortejde yıllar öncesi günlük yaşamında kullanılan alet ve elbiselerden örnek motif ve tasarımlar sergilendi. Karatepe Meydanı'nda süren tören gelin alması, Yörük Beyi tarafından protokole kepenek giydirilmesiyle devam etti. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 

Resmi açılış konuşmalarla devam etti. Konuşmaların ardından stadyum ortasına oluşturulan mini havuza konulan domates içinde önce küçük çocuklar ardından da Kırkpınar pehlivanları Cengiz Elbeye ve Hasan Tuna, domates üzerinde güreş tuttu. Güreşlerin hakemi İsmet Kocabıyık'ın güreşleri yönetirken bir anda kendini domates havuzunda bulması, güreşi bir anda eğlenceye dönüştürdü. Domates güreşlerinin ardından halat yarışı yapıldı.
iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 00:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?