22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tarım sorunları masaya yatırıldı

VARSAK'IN TARIM SORUNU İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Varsak bölgesinde imarlı iken 25 binlik plan revizyonu ile tarım alanına dönüştürülen parsellerin eski imar haklarına tekrar dönebilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve AK Parti Antalya Milletvekili Abdurahman Arıcı, Varsak Şelale Mahallesi'nde düzenlenen kahvaltıda, vatandaşların taleplerini dinlediler. Bir vatandaşın 2-B olarak adlandırılan orman vasfını kaybetmiş Hazine arazileri ile ilgili sorusu üzerine Başkan Tütüncü, 2-B ile ilgili hazırlanan kanun tasarısı önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ne sunulacağını,

kanun tasarısı yasalaştıktan sonra da 2-B ile ilgili arazilerin vatandaşlara satışının gerçekleşeceğini kaydetti.

BaşkanTütüncü, Şelale Mahallesi'ni ziyaretinde Varsak bölgesinde imarlı parsellerin tarım alanına dönüştürülmesi probleminin çözümüne yönelik çalışma başlattıklarını da belirterek, üzerinde yapılaşma olan imarlı parsellerin, 25 binlik plan revizyonu ile tarım alanına dönüştürülmesinin bölgede mağduriyete yol açtığına dikkat çekti. Başkan Tütüncü, tarım alanına dönüştürülen parsellerin, eski imar haklarına tekrar dönebilmesi amacıyla kamu yararı kararı alınması için Tarım İl Müdürlüğü'ne başvurduklarını, ilgili kamu kurumlarıyla da yazışma başlattıklarını ifade etti.

Sorunun çözümü için 25 bin ölçekli nazım imar planında değişiklik yapılması gerektiğini bildiren Başkan Tütüncü, “Bu imar problemini çözmek, Antalya Büyükşehir'in görevi. Vatandaşların dertlerine çare olmamız lazım. 25 bin ölçekli planın altlığı olan belgelerin toplanması işini, bakanlıklarda kararların çıkarılması işleriyle ilgili çalışmaları biz sürdürüyoruz. Belgeleri ve kararı 25 bin ölçekli imar planında revizyon yapmak için Büyükşehir'e göndereceğiz. Tarım arazisinin tarım arazisi dışına çıkarılması yasal düzenlemeler bakımından çok basit bir iş değil. Zoru Varsaklılar için başaracağız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2011 Pazartesi 10:43:00
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 14:38:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?