21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Taş Heykel Sempozyumu sona erdi

Alanya Belediyesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin ortaklaşa hazırladığı 5'inci Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu sona erdi.

Türkiye'den Prof.Dr. Ferit Özşen, Canan Sönmezdağ, Evrim Kılıç, Yıldız Tülek, Nihat Sabahat, Romanya'dan Florin Strejac, Yunanistan'dan Gales Kessidis, İtalya'dan Giorgie Cpajak, Çin'den Jiang Chu ve Belarus'dan Victor Kopach'ın katıldığı 5. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu bugün gerçekleştirilen kokteyl ile sona erdi.

Alanya Belediyesi arkasında oluşturulan alanda, altı ülkeden 10 heykeltıraşın eserlerinin yanı sıra ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin çalışmaları sergilendi.
Sempozyum alanını gezenler heykellerin yanına oturarak hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Sempozyumun kapanış kokteyline Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkan Vekili Mükerrem Işık, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, belediye meclis üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte ortaya çıkan sanat eserlerinin yurt içi ve yurt dışında Alanya'nın tanıtımına katkı sağlayacağını anlatan Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, değerli sanatçıların elinden çıkan heykellerin ilçenin güzelliğine katkı yapacağını söyledi.

Sempozyum başkanı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ferit Özşen, "Sanat insanları buluşturan, geçmişle gelecek arasında köprü kuran bir uğraş alanı. Tarihi, doğası, güneşi ve deniziyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Alanya, sanata verdiği destekle daha da büyüyecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 12:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?