22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tatilci uçağında büyük panik!

ANTALYA'dan kalkıp Belarus'a giden Belavia Havayolları'na ait yolcu uçağının tekerleri, başkent Minsk Havaalanı'na iniş sırasında alev aldı.

Aralarında Türkler'in de bulunduğu yolcular, itfaiyenin uçağın tekerleklerini söndürmek için müdahale ettiğini görünce panik yaşadı. Uçakta bir saat bekletilen 160 yolcu ve yakınlarına hiç bir açıklama yapılmadı.

Tez Tour'un Belavia Havayolları'ndan kiraladığı B22 8544 sefer sayılı Tupolev 154 tipi yolcu uçağı, Belarus seferini yapmak üzere dün saat 10.30'da Antalya Havalimanı'ndan kalktı. 160 yolcusu bulunan uçak yaklaşık 3 saat süren bir uçuştan sonra Belarus'un Başkenti Minsk'e inmek üzere alçaldı. Uçaktaki bazı Türk yolcuların bildirdiğine göre tekerleri açılmayan uçak pisti pas geçerek tekrar havalandı. Uçak, Minsk Havalimanı üzerinde tur atarken, itfaiye ve ambulanslar piste çıkarıldı. İkinci kez inmek üzere alçalan uçakta, tekerlerin açılması sırasında büyük bir sarsıntı hissedildi. Pilot, ikinci denemesinde uçağı tekerleri üzerinde indirmeyi başardı. Alev alan tekerler itfaiyenin anında müdahalesi ile söndürüldü. Soğutma çalışması yapılırken, aralarında Türklerin de bulunduğu yolcular uçaktan indirilmedi. Yolcular, hem iniş, hem de itfaiyenin müdahalesi sırasında büyük panik yaşadı. Havalimanındaki yolcu yakınlarına ise olayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığı öne sürüldü.

Bu arada, bazı tatilcilerin bavulları uçaktan çıkmadı. Tez Tour yetkilileri, bavulların iki gün sonraki bir uçakla Minsk'e geleceğini söyledi.

DHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 16:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?