1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tatile geldi Müslüman oldu

ANTALYA’nın Manavgat İlçesi'nde tatil yapan Alman 66 yaşındaki Hildegard Eitschberger İslamiyeti seçti. Hıristiyan olan ve dul olduğu için yalnız yaşayan Eitschberger, Manavgat Müftülüğü'nde yapılan 'ihtida' töreniyle müslüman oldu ve Aleyna adını aldı.


Almanya’nın Berlin şehrinde yaşayan Hildegard Eitschberger, tatile geldiği Manavgat’ta müslüman oldu. Manavgat Müftülüğü'ne gelerek, Müftü Halil Taş eşliğinde kelime-i şehadet getiren Eitschberger, müslümanlığa adım attı. İslamiyeti seçen Alman Eitschberger, Aleyna adını aldı.

Almanya’dan Manavgat’a tatil için geldiğini ve burada müslüman olmaya karar verdiğini söyleyen Eitschberger, “Yıllardır müslümanlığı araştırdım. Neticesinde müslümanlığın hak din olduğunu benimsedim. Kuran-ı Kerim okudum ve çok etkilendim. Daha sonra kendimi müslümanlığın öngördüğü kurallar çerçevesinde değiştirmeye karar verdim. Sonrasında Müslüman olmaya karar verdim” diye konuştu.

Manavgat Müftüsü Halil Taş, müslüman olmak için başvuran Eitschberger’e Almanca İslam İlmihali, Kuran-ı Kerim ve müslümanlıkla ilgili bilgilerin yer aldığı CD hediye etti. Müftü Taş, ayrıca Aleyna adını alan Eitschberger’e, zemzem suyu da ikram etti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 20:29:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?