7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tavuk dönere talep arttı

Antalya'nın Korkuteli İlçesinde beyaz ete rağbetin her geçen gün arttığı bildirildi. İlçede son iki yılda sayıları artan tavuk dönerciler, et dönerin pahalı olması ve zamanla damar tıkanıklığına yol açması sebebiyle öğrenci, esnaf ve işadamlarının tavuk dönere yöneldiği kaydedildi. 

Tavuk döner satıcısı Süleyman Koyuncuoğlu, günde yaklaşık 30 kilo tavuk tükettiklerini belirterek, "10 yıldır bu mesleği yapmaktayım. Ama iki yıldan bu yana ilk defa tavuk dönere bu kadar rağbet gösterildiğini gördüm. 

Eskiden sadece işçi kesimi ile öğrenci kesimi gıda ihtiyaçlarını bizlerden karşılardı. Ancak son zamanlarda zengin iş adamları da tavuk döner yemeye başladı. Bize gelen müşterilerimiz kırmızı etin sürekli yenildiği zaman damar tıkanıklığına yol açtığını ve bu nedenle tavuk döneri tercih ettiklerini söylüyor. 

Rağbetin gittikçe artması, tavuk işletme çiftliklerindeki tavuk fiyatlarının artmasına neden oldu. Geçen hafta bir dürüm tavuk döneri 1 YTL'den satıyorduk. Ancak yapılan zam ile biz de fiyatlarımızı 1,5 YTL'ye yükseltmek zorunda kaldık. Buna rağmen ilgi her geçen gün artıyor ve bu da bizi oldukça memnun ediyor." dedi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 12:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?