7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tavus kuşunu bulana ödül verecek

Antalya'da gazetecilik yapan Hamdi Gökbulut'a ait çiftlikte bulunan ve Türkiye'de sadece 300 adet bulunan beyaz tavus kuşu, kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Gökbulut, yaklaşık 2 bin 500 YTL değerindeki tavus kuşunun çalınmasının ardından duygulu anlar yaşadı.

Antalya'nın Tarım Mahallesi'nde yaşayan ve gazetecilik yapan Hamdi Gökbulut'a ait çiftlikte bulunan beyaz tavus kuşu dün gece kimliği belirsiz kişilerden tarafından çalındı. Yaklaşık 2 bin 500 YTL değerindeki tavus kuşunun Türkiye'de sadece 300 adet bulunduğunu söyleyen Gökbulut, "Sabah saatlerinde çiftlikte bulunan pelikan, ördek, sülün, tavuk, keklik, bıldırcın gibi hayvanlarımı yemlemek için geldiğimde erkek beyaz tavus kuşunun bulunduğu kafesin kapısının açık olduğunu fark ettim. İçeriye baktığımda tavus kuşunun yerinde olmadığını fark ettim. O anda dünyam başıma yıkıldı. Tavus kuşumun 67 adet kuyruk tüyünü yolup bırakmışlar. Bu hırsızlığı yapan hayvanlardan anlayan birisi çünkü en ender bulunan ve pahalı hayvanı çalmış. Diğer hayvanlara hiç dokunmamış. Sanki benim kalbimi çalıp götürdüler. Tavus kuşumu bulan ya da ihbar edene ödül vereceğim. Yeter ki tavus kuşum bulunsun" diyerek duygulu anlar yaşadı.
Çiftliğinde bulunan pelikana elleriyle balık yediren Gökbulut, "Onlara çok iyi bakıyorum. Pelikanıma balık yedirdikten sonra ağzını elleriyle yıkıyorum. Beyaz tavus kuşum benim oğlum gibiydi" dedi.

Olay yerine gelen polis ekipleri kafes üzerinde incelemelerde bulunurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2007 Pazar 14:30:54
Güncelleme :6 Mayıs 2007 Pazar 16:14:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?