16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

TBMM Başkanı Şahin Manavgat'ta

TBMM BAŞKANI ŞAHİN MANAVGAT'TA

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün hiçbir olumsuzluk olmadan bayram havası içinde kutlanmasını diledi.

TBMM Başkanı Şahin, Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesinde belediye tarafından Batı Sahili Yürüyüş Yolu ve Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında düzenlenen sokakların açılışı için Liman Caddesi'ndeki törene katıldı. Şahin, siyasi hayatı boyunca ilk kez bir belediye başkan adayının vaatlerinin altına imza attığını ifade ederek, Side Belediye Başkanı seçilen Abdülkadir Uçar'ın kendisini mahcup etmediğini vurguladı. Şahin, "Geçtiğimiz yıl TBMM'nin çıkarmış olduğu bir kanunla 1 Mayıs artık resmi tatil

olarak ülkemizde özüne ve ruhuna uygun olarak kutlanacak. Bugün, Türkiye'nin muhtelif yerlerinde 1 Mayıs özellikle işçi sendikaları, konfederasyonlar, halkımız ve sivil toplum örgütleri tarafından kutlanıyor. Bunun gerçekten bir bayram havası içinde hiçbir olumsuzluğa, hiçbir yanlışlığa meydan vermeden kutlanmasını istiyorum. İnşallah öyle olacaktır. Çünkü bu ülkede barış içinde yaşamak, el ele, kol kola bu ülkeyi daha da ileri götürmek hepimizin görevidir" dedi.

TBMM'nin açılışının bu yıl 90. yıldönümünü kutlayacaklarını vurgulayan Şahin, "Dünyanın değişik ülkelerinden gelmiş insanlar tatillerini geçiriyorlar. Bir şey dikkatimi çekti. Huzur var, barış var, dayanışma var. İşte Türkiye Cumhuriyeti de kurulurken bunu temin etmek için kurulmuştu. Bunu Side'de görüyor, yaşıyor olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Tarihimizi koruyarak geleceğe taşımak durumundayız. Burada nereye baksanız bu eserleri görüyorsunuz. Dünyanın ilk demokratik parlamentosu MÖ 200-300'lü yıllarda

Kaş'taki Patara'da kuruldu. Restorasyon çalışmaları eğer bu senenin 29 Ekimine yetiştirilemezse 2011'in 23 Nisan'ından önce o meclisimizi açmak ve dünya parlamento başkanlarını davet ederek açılışını gerçekleştirmek istiyoruz. Böylece dünyaya şu mesajı vereceğiz: Bu Anadolu coğrafyası medeniyetlerin buluştuğu ve medeniyetlerin ilk nüvelerinin ortaya çıktığı, yaşadığı coğrafyadır" diye konuştu.

Bu arada, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in beldedeki yürüyüşü sırasında Bilal Yılmaz adlı genç, kuru yemiş sattığı seyyar aracının belediye tarafından kaldırıldığını ve işsiz kaldığını belirterek iş istedi.

TBMM BAŞKANI ŞAHİN MANAVGAT'TA
TBMM BAŞKANI ŞAHİN MANAVGAT'TA
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 15:54:05
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 21:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?