21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tecrübeli hakem aday adayı oldu

Süper Lig hakemi Kuddusi Müftüoğlu, Alanya Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.


Kuddusi Müftüoğlu, AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı'na, Finlandiyalı eşi Pauliina Tuba Müftüoğlu ile birlikte geldi. Müftüoğlu'nun adaylık başvurusuna çok sayıda seveni ve yakını da katıldı. Aday adaylığı başvuru formunu İlçe Başkanı Hüseyin Güney'e veren Müftüoğlu, daha sonra parti binası önünde kendisi bekleyen kalabalığa bir konuşma yaptı. Alanya'da doğup büyüdüğünü ve bu topraklarda Kuddusi Müftüoğlu olduğunu belirten tecrübeli hakem, bu topraklardan aldığını verme zamanı olduğunu ifade ederek Alanya'ya daha fazla hizmet edebilme imkanını yakalamak için aday adayı olduğunu söyledi. 38 yıllık yaşamında, gerek çalışma hayatında gerekse hakemlik yaşamında Alanya halkının onayını ve desteğini yanında hissettiğini anlatan Müftüoğlu, "Bu desteğe her zaman layık olmaya gayret gösterdim. Bugün daha büyük hedeferle huzurunuzdayım. Bu hedef, her meslekten, her görüşten hemşehrilerimle birlikte Alanya'yı yönetme, halkla birlikte halkın belediyesini kurma hedefidir. Uzunca bir süredir Alanyamızdaki sivil
toplum kuruluşlarının yöneticileriyle, kanaat önderleriyle değişik dünya görüşüne sahip hemşehrilerimle yaptığımız görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda bu kararı aldım. AK Parti'nin milliyetçi, muhafazakar ve demokrat kimliğinin, şahsımın öteden beri süregelen dünya görüşüyle tam olarak örtüşüyor olması, AK Parti'yi seçmemdeki en önemli etkendir. AK Parti çatısı altında tüm ülkeye yayılan şeffaflık, vatandaşa alnı açık hesap verebilme, vatandaşın görüşlerini de yerel yönetimler aracılığıyla kararlara dahil edebilme ilkelerini önemli saydığım için Alanya'ya AK Parti ile hizmet görüşünü benimsedim. AK Parti'nin yurt çapında gösterdiği değişim ve gelişim vizyonu, Alanyamız'da da izlenmelidir, izlenecektir. Ak belediyecilik hedefimizdir. Şahsım ve ekibim, belediyecilik anlayışına farklılık ve dinamizm getirmeye talibiz'' dedi.


Üniversitede şehir plancılığı eğitim aldığını ve bu konudaki bilgi, birikimlerini Alanya'ya aktararak hizmet etmek istediğinin altını çizen Kuddusi Müftüoğlu, şöyle konuştu:


''Alanya ve Türkiye'nin değişik yörelerindeki belediyelere şehir plancısı olarak çalışmalar yaptım. Özellikle Alanya havzasının sorunlarını ve beklentilerini çok iyi biliyorum. Bu alanda kazandığım tecrübeleri, halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek için kulanmaya adayım''


Alanya'da AK Parti'nin kendisiyle birlikte 5 aday adayı bulunduğunu da hatırlatan Müftüoğlu, aday gösterilmemesi durumunda da AK Parti için çalışmaya devam edeceğini, partinin göstereceği adayı destekleyeceğini vurgulayarak, ''Birbirinden değerli 5 aday adayı ile AK Parti, gelişim ve değişime liderlik edecek güç ve iradeyi göstermiştir. Bu bir hizmet yarışıdır, Alanya'ya faydalı olma yarışıdır'' dedi.
Parti teşkilatı önündeki kalabalık tarafından coşkulu bir şekilde alkışlanan Kuddusi Müftüoğlu, yoğun ilgi gördü. Müftüoğlu, daha sonra, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Müftüoğlu, bir gazetecinin, ''Hakemliği bırakacak mısınız'' sorusu üzerine, ''Aday adaylığı ve adaylık sürecimde hakemliğe devam edeceğim. Seçilirsem de devam etmeyi düşünebilirim ama bunu o zaman yeniden değerlendiriz'' yanıtını verdi.


1970 Alanya doğumlu olan Kuddusi Müftüoğlu, 9 Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunu. 1995 yılından bu yana şehir planlamacısı olarak da çalışan Müftüoğlu, 10 yılı Süper Lig'de olmak üzere 16 yıldır faal futbol hakemliği yapıyor. Evli ve 3 çocuk babası olan Müftüoğlu, İngilizce, Almanca ve Fince biliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 09:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?