22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tehditle tecavüz mü etti?

Antalya ’da milli takım antrenörü, Atletizm İl Temsilci Yardımcısı ve ilköğretim okulu beden eğitimi öğretmeni eski milli atlet N.Y., 17 yaşındaki kız öğrencisine 3 yıldır tehditle tecavüz etmekle suçlanıyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne giden ihbarlar üzerine polis, tecavüz mağduru olduğu belirtilen atletizm sporcusu M.Ş.’ye ulaştı. Pedagog eşliğinde gözyaşları içinde ifade veren M.Ş., antrenörü N.Y.’nin, henüz 14 yaşındayken antrenmanda sakatlandığında iğne yapma bahanesiyle kendisine tecavüz ettiğini belirterek, “İl dışındaki yarışmalarda otelde ve bir gün okuldaki odasında da tecavüz etti. Dayanamayıp bir arkadaşıma anlattım. O da herkese söylemiş. Ben duyulmasını istemiyordum çok utanıyorum” diye konuştu.

Gözaltına alınan N.Y. suçlamayı kabul etmeyerek, küçük kızı hiç il dışı gezisine götürmediğini anlattı. Ancak polis, N.Y. ile M.Ş.’nin birlikte gittikleri il dışı şampiyonaları tespit etti. N.Y., ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ndan adliyeye sevk edildi.

Bu arada N.Y.’nin geçmişte olimpiyat şampiyonu atlet Aslı Çakır Alptekin’i dört yıl boyunca çalıştırdığı ortaya çıktı. Alptekin, lisede okuduğu dönemde dünya dördüncüsü olduğunda da N.Y.’nin kendisine destek verdiğini aktardı.

Radikal
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2012 Perşembe 09:03:53
Güncelleme :20 Eylül 2012 Perşembe 09:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?