7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tehlikeli okul yolu

Antalya'nın Serik İlçesine bağlı Kürüş köyünde bulunan Kürüş İlköğretim Okulu'na giden öğrenciler okula gitmek için her gün tehlikeli turizm yolunu kullanıyor.

Geçen günlerde Antalya İl Özel İdaresi tarafından 1 milyon YTL'ye (1 trilyon) ihale edilerek çift katlı sıcak asfalt atılan Serik Boğazkent Turizm Yolu gerekli kamulaştırma ve çevre düzenlemesi yapılmadan ulaşıma açıldığı için Kürüş İlköğretim Okulu'ndaki öğrenciler için büyük bir tehlike oluşturuyor.

Kürüş köyünün içinden geçen yolda kamulaştırma yapılmadığı için yol yer yer evlerle birleşiyor. Kaldırımların olmadığı, herhangi bir işaret levhasının bile konulmadığı yolda hiçbir hız engeli bulunmuyor. Sabah, öğle ve akşam aynı yolu gitmek zorunda kaldıklarını belirten öğrenciler, "Bugün okulların açılmasının 3. günü. Bu yolda arabalar çok hızlı gidiyor. Biz her gün kaza olacak korkusuyla okula gidip geliyoruz" dediler.

Öğrenciler Kürüş İlköğretim Okulu'nda okuyan 210 öğrenciden 70'inin Zıpçık Mahallesi'nde oturduğu ve okula yürüyerek gelip gittiklerini söyledi. Kürüş İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencilerinden Salih Yılmaz, "Daha dün iki arkadaşımız kaza atlattı. Burada otobüsler çok hızlı gidiyor. Biz Zıpçık Mahallesi'nden okula geliyoruz. Okula gidebilecek başka yolumuz yok" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 13:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?