16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Tekel işçisinden CHP'ye ziyaret

EYLEMDEKİ TEKEL İŞÇİSİNDEN CHP'YE ZİYARET

Ankara'da eylemlerini sürdüren TEKEL işçilerinden Batmanlı Mehmet Durmaz, yakınlarıyla birlikte CHP Antalya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Sakarya Caddesi'nde eyleme katılan Tek-Gıda İş Sendikası Batman eski temsilcisi Mehmet Durmaz, bu sabah geldiği Antalya'da, 150 kadar yakınıyla birlikte CHP İl Başkanı Ömer Melli'yi ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile tüm parti yöneticileri ve üyelerinin kendilerine eylemlerinin ilk gününden bu yana destek verdiğini belirten Durmaz, destekleri için partililere teşekkür etti.

CHP İl Başkanı Ömer Melli, Durmaz'a, TEKEL işçilerinin eylemlerine sonuna kadar destek vereceklerini söyledi. TEKEL işçilerinin sıkıntılarının bir yıl içinde yapılacak genel seçimde değişeceğini savunan Melli, şunları söyledi: "TEKEL işçileri kazanılmış haklarına ulaşacaklar. Sadece TEKEL işçilerimiz değil, işçilerimiz, emeklilerimiz, Türkiye'nin özgür bireyleri olarak hak ettikleri paylaşımı adil ve eşit olarak alacaklar. Bunun sözünü ben Antalya'dan veriyorum."

Direnen emekçilerin parti olarak sonuna kadar yanlarında olduklarını belirten Melli, sözlerine şöyle devam etti: "CHP olarak, milletvekillerimiz ve Genel Başkanımız olarak sizin bu mücadelenize gönülden destek veriyoruz. Yüreğinde vicdan sahibi olan, bu ülkenin yurttaşının, işçisinin, emekçisinin sizin bu onurlu mücadelesinde katkıları olduğunu, sizlerin arkasında olduğunu bilmenizi istiyoruz. Mehmet Durmaz arkadaşımız Batmanlı. Batman'da TEKEL işçisi. Çok iyi hatırlayacaksınız Gamze diye bir kızımız 5

yaşında bir kızımız aylardır babası çoluğunun çocuğunun aşını sağlayabilmek ve kazanılmış haklarını koruyabilmek için bugüne kadar almış olduğu ücreti, yaşam standartını, iş güvencesini koruyabilmek için mücadele veriyor. Kızından aylardır uzakta. Bu çocuk psikolojik bir depresyona giriyor, saçları dökülüyor. İşte Gamze kızımızın babası. Hâla mücadelesine devam ediyor."

Tekel işçilerinin 4/C statüsüne alındığını anlatan Melli, sözlerini şöyle sürdürdü: "bugüne kadar çalıştığını, kazanımlarını, sendikal haklarını yok saydılar, ne zaman ve ne kadar çalışacağı belli olmayan bir statüde, üstelik 570 lira gibi bir ücretle çalışmak zorunda bıraktılar. Gamze kızımızın girdiği depresyondan çıkabilmenin zorluğunu anlıyoruz. Bu ızdırabı hissediyor, TEKEL işçimizin, Türkiye'deki tüm emek kesiminin ortak sesi olan bir direnişi, bir mücadeleyi onurluca sürdürüyorlar."

TEKEL işçisi Mehmet Durmaz da CHP'ye katkılarından dolayı teşekkür ettikten sonra "biz hiç bir zaman yetimin hakkını yemedik" dedi. Bundan böyle CHP için çalışacağını anlatan

Durmaz; şunları söyledi: "Genel Başkanımdan İl Başkanıma kadar hepsine teşekkür ediyorum. Benim Antalya'da yaklaşık 150 yakınım var. Ben İl Başkanı'ma bu yakınlarımı emanet ediyorum. Hepsi de artık CHP için çalışacak."

CHP'YE DESTEK

CHP'nin haksızlığa tahammül etmediğini savunan bu nedenle kendisinin de ailesiyle birlikte CHP'ye destek ziyaretinde bulunduğunu dile getiren Durmaz, ''Antalya'da çok sayıda akrabam yaşıyor. Ailemle birlikte CHP'ye katılacağız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Tuncay Özkan'ın genel başkanlığını yaptığı Yeni Parti'nin 10 ay önce istifa eden Antalya kurucu il yöneticileri ve bazı üyeleri de CHP Antalya İl Başkanlığı'na üye oldu. Katılım töreninde CHP İl Başkanı Melli, bazı sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin de bulunduğu 19 kişiye parti rozeti taktı.

EYLEMDEKİ TEKEL İŞÇİSİNDEN CHP'YE ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 16:33:02
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 17:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?