21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tekirova'ya kardeş şehir ziyareti

Antalya’da Tekirova Belde Belediyesi’nin kardeş şehri Ottenhöfen’ın Belediye Başkanı Dieter Klotz ve 22 kişilik kardeş şehir grubu Tekirova’ya geldi.

Belediye Başkanı Dieter Klotz her yıl mutlaka bir kez grup ve bir kez de ailesiyle olmak üzere en az 2 defa tatilini Tekirova’ya gelerek geçirdiğini söyledi. Her yıl kendi bölgesinden yeni insanların Tekirova’ya gelmesini sağlayarak ön yargıları yok edip 2 kültürün kaynaşmasını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Klotz, gelen grubun hem doğal ve tarihi yerleri gezdiğini hem de bölge kültürü hakkında bilgi sahibi olduklarını belirtti.

Klotz, "Ben, Türkiye’nin Almanya’daki tanıtım elçisiyim. Her konuda elimden geleni yapmaya hazırım. Ayrıca Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesini de destekliyorum ve bu konuda çalışmalar yapıyorum. Bu dostluğu ve Türk insanının misafirperverliğini ve geldiği yeri her yerde konuşuyorum. Basından da yakın dostlarım ile tanıtım yapıyoruz gelecek dönemlerde Türkiye hak ettiği yeri alacaktır" dedi.

Başkan Klotz, Şubat sonundaki gelişinde getirdiği Türk ve Alman bayrağı üstündeki 2 beldenin arasındaki mesafeyi gösteren tabelanın çoğaltılıp kavşağa konulduğunu görünce de duygulandı.

Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, Ottenhöfen Belediye Başkanı ile ilişkileri geliştirmek adına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek, beldenin başkanları olarak bu dostluğun gelişmesi için gerekeni yapacaklarını söyledi.

ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 11:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?