21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tekke Köyü'nde Aydınlanma Haftası

TEKKE KÖYÜNDE AYDINLANMA HAFTASI

Elmalı'nın Tekke Köyü'nde ilki düzenlenen '1. Abdal Musa Aydınlanma Haftası' etkinliklerinde, bölgede tepkilere neden olan taşocakları ve HES'lerin yanısıra Alevilik tarihi ve inançlarının tartışılacağı paneller gerçekleştirilecek.

Tekke Köyü'nde 19-20 Mart tarihleri arasında ilki gerçekleştirlecek olan Abdal Musa Aydınlanma Haftası etkinlikleri kapsamında taş ocakları ve HES'ler tartışılacak. Abdal Musa Dergahı, Tekke Abdal Musa Derneği ve Alevizyon Haber sitesinin ortaklaşa düzenlediği aydınlanma haftasının ilk gününde, HES'ler ve taş ocakları tartışılacak. Çevre sorunlarının ve bu konudaki mücadelelerinin ele alanacağı panele, Akdeniz Üniversitesi Öğretim üyeleri Prof. Dr. Battal Çıplak, Prof. Dr. İbrahim Keser, Prof. Dr. Halil Kale'nin yansıra Orman Mühendisler Odası Batı Akdeniz Şube Başkanı Gürel Şirin, Ziraat Mühendisi Can Kahvecioğlu, gazeteci Musa Ağacık ve Yusuf Yavuz konuşmacı olarak katılacak.

Etkinliğin ikinci gününde ise 'Eski Çağ'dan Cumhuriyet'e Alevilik - Abdal Musa'nın sırrı' başlığını taşıyan panelde, Alevilik tarihi tartışılacak. Ali Karul'un yöneteceği panelin konuşmacıları ise Araştırmacı Yazar Ali Yıldırım, Alevi Bektaşi Federasyonları Genel Başkanı Ali Balkız ve eski başkan Atilla Erden olacak. Şair Dedocan'ın da yer alacağı etkinlikte, Anadolu'nun İsyanı adlı belgesel film de izleyiciyle buluşacak.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2011 Cumartesi 13:11:00
Güncelleme :12 Mart 2011 Cumartesi 15:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?