1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tekstil öğrencilerine uygulamalı eğitim

Akdeniz Üniversitesi Serik Meslek Yüksekokulu Tekstil Programı öğrencilerine sektörden uygulamalı bilgi desteği.

Tekstil Programı öğrencileri Program Koordinatörü Öğretim Görevlisi Gizem Karakan’ın girişimleri sonrasında , Anteks Dokuma&Terbiye A.Ş’nin tecrübeli elemanlarından Osman Akman (Kalite Kontrol Ustası) ve Feyzullah Yıldırım (Dokuma Ustası) dan uygulama alanında yeni bilgiler aldılar.

Öğrenciler , Yüksekokul Tekstil atölyesinde bulunan El Dokuma Makinesi uygulama çalışmaları kapsamında; Dokuma Makinesi üretim teknolojisi prensibi, çeşitli dokuma örgülerinin oluşumu ve sık rastlanan dokuma hataları ile ilgili olarak uygulama eğitimi aldılar.

Tekstil Programı öğrencileri, kendilerine öğretim elemanlarından elde ettikleri teorik bilgileri, deneyimli sektör elemanları ile uygulayabilme şansı buldukları için mutlu olduklarını dile getirdiler. Tekstil Program Koordinatörü Öğretim Görevlisi Gizem Karakan’da uygulama eğitimini veren ustalara teşekkür ederken, ‘Sektörden sıcak sıcak bilgi aktarımı ve ustalarla öğrencilerimizin bir araya gelmeleri okul&sektör bağlantısı açısından da önemlidir’ dedi. Uygulama sırasında Öğretim Görevlisi Bahriye Canpolat’ta öğrencilere bilgiler verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 13:08:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?