1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Telefonda konuşunca yakayı ele verdi

Aydın'da ağabeyini öldürmekten cezaevinde yatan ve daha sonra çıkan kavgada arkadaşını öldürerek kayıplara karışan şahıs, ayrıldığı eşiyle telefonda görüşünce yakayı ele verdi.

İki yıl polisten kaçmayı başaran şahıs, Antalya'nın Alanya ilçesinde çiftçilik yaparken yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 1994 yılında Aydın'da öz ağabeyini öldüren İbrahim V. (48), 8 yıl cezaevinde yattıktan sonra Rahşan affı ile serbest kaldı.

8 yıl infazı da bulunan İbrahim V., cezaevinden çıktıktan sonra karıştığı bir kavgada ruhsatsız tabancısı ile arkadaşını kafasından vurarak öldürdü. Olayın ardından kaçan şahıs, 2007 yılında Alanya'ya yerleşti.

Burada iş bulamayan İbrahim V., Alanya'nın Demirtaş beldesine bağlı Hocalar köyünde çiftçilik yapmaya başladı. Tanınmamak için üç sahte kimlik çıkartan şahıs, ayrıldığı eşi ile telefonda konuşunca yakayı ele verdi. Demirtaş Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanarak gözaltına alınan zanlının üzerinden sahte isimlerle düzenlenmiş ticari taşıt kullanma belgesi, ehliyet ve 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek çıktı. Karakolda suçunu itiraf eden İbrahim V., jandarma ekipleri tarafından Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Olayı duyan Hocalar köyü sakinleri ise şaşkınlıklarını dile getirdi. İbrahim V.'yi tanıdıklarını ve çok sakin birisi olduğunu belirten köylüler, "Bir yıl önce buraya gelerek bizden bahçe işi istedi. Günlük ücretle bahçelerde işçi olarak çalışıyordu. Sonra İ. Ö.'ye ait bahçede bahçıvanlık yapmaya başladı. Ancak onun katil olduğunu duyunca hepimiz korktuk" dediler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 18:28:10
Güncelleme :1 Temmuz 2009 Çarşamba 18:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?