16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Televizyon yıllığı hazırlanıyor

TV YILLIĞI HAZIRLANIYOR

Bu yıl ilk kez düzenlenen 'İsmail Cem Televizyon Ödülleri' kapsamında, Türkiye'de ilk kez 'Televizyon Yıllığı' hazırlanıyor. Yıllık kapsamında, 2009 yılında televizyon dünyasında yaşanan önemli olaylar, televizyon yöneticileri, dizi oyuncuları ve sektör profesyonellerinin görüşleri yer alacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek 'İsmail Cem Televizyon Ödülleri' kapsamında bir ilke imza atılıyor. Türkiye'de ilk kez televizyon dünyasının bir yılının değerlendirildiği 'Televizyon Yıllığı' hazırlanıyor. Gazeteci Selami İnce'nin hazırladığı yıllıkta 2009'da televizyon dünyasında yaşanan önemli olaylar, televizyon yöneticileri, yapımcılar, dizi oyuncuları, televizyon eleştirmenlerinin görüşleri yer alacak.

İki kategoriden oluşan 'İsmail Cem Ödülleri Televizyon Yıllığı 2009'da, birinci kategoride 2009 yılbaşından itibaren televizyonlarda olan bitenlerden akılda kalan her şey taranarak seçiliyor. Dizilerden haber tartışma programlarına, spordan sabah programlarına kadar olan biten her şey oluş tarihi, televizyon kanalı, sunucu adı gibi kesin bilgiler de verilerek almanağa dahil ediliyor. İkinci kategoride yapımcılar, yönetmenler ve oyuncuların yanında tanınmış televizyon eleştirmenleri ve gazetecilerle de yapılan röportajlar yer alıyor.

24 Nisan'da Antalya'da düzenlenecek 'İsmail Cem Televizyon Ödülleri'gecesinde davetlilere verilecek Televizyon Yıllığı'nda Mehmet Ali Birand, İrfan Şahin, Faruk Bayhan, Güneri Civaoğlu, Ekrem Çatay, Saner Ayar, Timur Savcı, Faruk Turgut, Birol Güven, Metin Akpınar, Mesut Yar, Yüksel Aytuğ, Pelin Karahan, Sarp Apak, Jale İncekol, Yunus Mehmet Aylıdere gibi birçok isim yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 14:27:04
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 15:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?