7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

TEMA yeniden örgütlendi

TEMA Vakfı Manavgat Şubesi yeniden örgütlenerek hız kesmeden çalışmalara başladı. Şube Başkanı Şenay Malbora öncülüğünde çalışmalarını sürdüren şube yöneticileri ilk olarak Bucak'ın Şıhlar Köyünde meydana gelen ve 900 hektar ormanın kül olduğu alanının tekrardan ağaçlandırılmasını gerçekleştirecek.

Örgütlenme sürecini tamamlayan TEMA Vakfı Manavgat Şubesi ilk basın toplantısını Manavgat Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleştirdi. Şube Başkanı Malbora, yönetim olarak acil eylem planı belirleyip hayata geçirme kararı aldıklarını söyledi.

Manavgat Kaymakamlığı ile ortak olarak yanan ormanları ağaçlandırma çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Şube Başkanı Malbora, "Geçtiğimiz aylarda Bucak'ın Şıhlar Köyü'nde meydana gelen ve Manavgat tarihinin en büyük orman yangınlarından birisi olan yangında 900 hektar çıvarında orman yandı. İlk olarak bu bölgenin ağaçlandırma çalışmalarını gerçekleştireceğiz"dedi.

Toplantı sonrasında açıklama yapan TEMA Vakfı Basın-Yayın ve Tanıtım Sorumlusu ve Manavgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arif Kaplan, TEMA Vakfı olarak Manavgat'ta yeni bir oluşum gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kaplan, "Toplumun her kesiminin TEMA Vakfının bir parçası haline getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Kaplan, " Manavgat'ta bulunan tüm okullarda çevre konusunda eğitici seminerler düzenleyeceğiz. Okullarda TEMA Vakfı'na ait temsilciler belirleyeceğiz. Bölgedeki turizmcilerimizin ve belediyelerimizin iştirakiyle Sorgun Çamlığında örnek bir temizlik kampanyası gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 18:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?