1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Temel atma töreni öncesi son denetim

BAŞKAN AKAYDIN, HURMA ATIKSI ARITMA TESİSİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 25 Kasım Çarşamba Günü CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da katılacağı törenle temeli atılacak ASAT Genel Müdürlüğü “Hurma Atıksu Arıtma Tesisinin Kapasitesinin Genişletilmesi Projesi” alanında incelemelerde bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Hurma Atıksu Arıtma Tesisinin Kapasitesinin Genişletilmesi Projesi” alanında incelemelerde bulundu.

Baret takıp çizme giyen Başkan Akaydın, kazı ve temel çalışmaları 1.5 ay önce başlayan tesis hakkında ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın’dan bilgi aldı. Tesisin temel çalışmalarında görev alan işçilere “kolay gelsin” dileklerini ileten Başkan Akaydın, çalışmaları yerinde gördü.

Başkan Akaydın, “Hurma Atıksu Arıtma Tesisinin Kapasitesinin Genişletilmesi Projesi”nin mevcut tesis kapasitesini 500 bin eşdeğer nüfustan 1 milyon 400 bin eşdeğer nüfusa çıkarılmasını için gerekli ünitelerin yapılması işini kapsadığını anlattı. Akaydın, tesiste atıksuların son teknoloji ileri biyolojik arıtma yöntemleriyle uluslararası standartlarda arıtılacağını, arıtma kalitesinin daha da yükseleceğini kaydetti.

Akaydın, “2010 yılının sonlarına doğru tamamlanacak projede, yer alan çamur çürütme tankları ile biyogaz elde edilecek, böylece tesisin ihtiyacı olan ısı ve elektrik enerjisi sağlanacak. Tesislerin tamamlanması ile birlikte enerji ve ısı kazanımları sayesinde yıllık 6 milyon TL tasarruf sağlanacak” dedi.

Atıksu arıtma tesislerinde yaşanan en büyük problemlerden birinin de koku olduğunu belirten Akaydın, “Proje kapsamında uygulanacak uluslararası emisyon limitlerine sahip koku kontrol metotları ile arıtma tesisinin işletilmesinden doğan ve çevre problemi yaratan kötü kokunun bertaraf edilmesi planlanmaktadır.”

Sözleşme kapsamında projelendirilmesi ve montajı yapılacak SCADA Sistemi sayesinde Hurma Arıtma Tesisi’nde yer alan her bir ünite uzaktan izleme/ kontrol otomasyon sistemi sayesinde ayrı ayrı takip edilebilecek ve herhangi bir acil durumda hemen müdahale edilebilecek. Çevreci bilinçle doğaya saygıyı ön planda tutan ASAT Genel Müdürlüğü’nün Antalya’ya kazandıracağı tesis, KDV hariç yaklaşık 61 milyon TL’ye mal olacak.

BAŞKAN AKAYDIN, HURMA ATIKSI ARITMA TESİSİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 12:07:05
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 12:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?