16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Temiz çevre için pedal çeviriyor

TEMİZ ÇEVRE İÇİN PEDAL

Bulgar bisikletçi Vyacheslav Stoyanov, 'Bisiklet bir oyuncak değil, en kolay ulaşım aracı' sloganıyla İstanbul'da başladığı yolculuğunda, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın ve Muğla'dan sonra Antalya'nın Kaş İlçesine geldi.

Amacının temiz çevreye dikkat çekmek olduğunu belirten 36 yaşındaki Bulgar bisikletçi Stoyanov, "Bisikletimle günde 120 kilometre yol kat ediyorum. Güzergah üzerinde yol kenarlarındaki katı atık maddelerini toplayarak resimlerini çekiyorum. Katı atık maddelerini almaları için en yakın belediyeye bildiriyorum" dedi. Yolculuğu boyunca gördüğü doğal güzelliklere hayran olduğunu ifade eden Bulgar bisikletçi, Türk insanının samimiyeti ve misafirperverliğinden de çok mutlu olduğunu söyledi.

Kaş'ta belediyenin misafiri olarak konaklayan Stoyanov'a, Kaş Belediye Başkanvekili Mehmet Öztürk ilçeyi tanıtıcı kitap ve broşür hediye etti. Stoyanov'un Finike etabına Kaş Dragoman Turizm Acentası'ndan 6 bisikletçi de destek veriyor. Yolculuğuna İstanbul'dan başlayan Stoyanov, bisikletle 23 bin kilometre kat ettikten sonra İstanbul'a dönecek.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 12:44:01
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 12:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?