1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tenis turnuvasında ilginç maç

Antalya'nın Manavgat İlçesinde bulunan Club Alibey Tatil Köyü kortlarında gerçekleştirilen 16 bin Dolarlık "1. Wilson Uluslararası Senior Açık Tenis Turnuvası" Grade-2 (2. Basamak) çiftler müsabakası ilginç bir maça sahne oldu.

Turnuvanın 45 + erkekler finalinde dünya 1'ncisi ve dünya 3'ncüsü olan Polushkin Vostrikov-Alexander Timofey ikilisine karşı Türkiye adına yarışan Saddam döneminde Kerkük'te duvarlara "Kerkük Türk'tür Türk kalacak" yazdığı için idam cezası alan ve Türkiye'ye kaçan Salih Kasapoğlu ile hukukçu Hakan Çınar çifti karşılaştı.

6-1 ve 7-5'lik setlerle güçlü rakiplerine yenilen Kasapoğlu-Çınar çifti final oynayan tek Türk tenisçiler olarak kürsüye çıktı. Ankara Tenis Kulübü'nde spor yaşamlarını sürdüren Salih Kasapoğlu henüz yeni bir arada oynamaya başladıklarını buna rağmen turnuvayı iyi bir sonuçla bitirdiklerini söyledi.

Gelecek turnuvalarda daha iddialı konuma geleceklerini anlatan Hakan Çınar ise, final oynayarak ödül töreninde kürsüye çıkan tek Türk takımı olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

SALİH KASAPOĞLU

1979 yılında Irak'ın Kerkük kentinde doğdu. Liseyi bitirdiği yıllarda arkadaşlarıyla beraber binaların duvarlarına, "Kerkük Türk'tür Türk kalacak" şeklinde slogan yazan Salih Kasapoğlu ve bazı arkadaşları güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Yakalanan arkadaşlarının ihbar etmesi üzerine, Bağdat Devrim Mahkemesi 30 Haziran 1980 tarih, 749/C1980 dava no'su ile Salih Kasapoğlu ve kaçan arkadaşları hakkında idam kararı verdi.

Türkiye'ye kaçan Kasapoğlu'nun, ele geçirilen arkadaşlarından Selahattin Necim Mecid, Selahaddin Ali, İbrahim Muhammed, İzzettin Ahmed, Rüştü Fethullah, Hamit Süleyman, Mustafa Muhammed, Muhsin Ali Hasan, Zahir Muhammed yakalanarak idam edildiler.

1980 yılında Türkiye'ye kaçan ve 1984 yılında Türk vatandaşlığına geçerek Kasapoğlu soyadını alan Salih Abdullah Hamza, yabancı dil öğrenmek için gittiği İngiltere'nin Manchester kentinde tenis sporunu öğrendikten sonra Türkiye`ye geri döndü. Türkiye'de spora devam eden Salih Kasapoğlu, Ankara Tenis Kulübü'ne üye olduktan sonra Veteranlar Kulübü tarafından 45 yaş üstü tenis milli takımına seçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 18:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?