7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Teröre tepki sabaha kadar sürdü

Hakkari'de terör örgütü üyeleri tarafından 12 askerin şehit edildiği hain saldırı Antalya'da tepkiyle karşılandı.

Dün öğle saatlerinde sokağa dökülen yüzlerce vatandaşın yürüyüşü ve tepkisi bu sabaha kadar sürdü. Dün öğle saatlerinde kentin dört bir yanında ellerinde Türk bayrakları ile sokakları dolduran yüzlerce kişi teröre öfke saçtı.

Atatürk Parkı'nda bulunan Şehitler Anıtı'nda bir araya gelen kalabalık saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. Anıt önünden yola çıkan yüzlerce kişi Konyaaltı Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar sloganlar, alkış ve ıslıklar eşliğinde yürüdü.

Eyleme çok sayıda otomobil ve motosiklet sürücüsü katıldı. Otomobillerine astıkları Türk bayrakları ile caddeleri dolduran sürücüler korna çalıp slogan atarak yürüyüşe destek verdi.

Yürüyüş boyunca öfkeli vatandaşlar terör olayları ve terör örgütü PKK aleyhine slogan attı. Ellerinde Türk bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran kadın, erkek genç yaşlı yüzlerce kişi Atatürk Anıtı önünde şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşını okudu. Grup yürüyüş boyunca "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Kahrolsun PKK", "PKK Gitmeli, Terör Bitmeli", "Bu Ülkeye Uzanan Eller Kırılsın", "Hepimiz Mehmetçik Hepimiz Askeriz" sloganlarını attı. Daha sonra vatandaşlar emniyet güçlerinin aşırı güvenlik önlemi atında olaysız dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 11:06:12
Güncelleme :22 Ekim 2007 Pazartesi 11:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?