21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Terörün hedefi bu kez Antalya

Antalya'da ardı ardına meydana gelen iki ayrı patlamada aralarında bir Fransız turistin bulunduğu toplam 6 kişi yaralandı. Antalya'da öğle saatlerinde meydana gelen patalamaların ilki Kale Kapısı Attalos Heykeli yakınında meydana geldi. Bir çöp kutusuna konulan bombanın çöp aracına nakli sırasında patlaması sonucu Murat Yurdakul, Ahmet Memiş ve Hasan Akkuş adlı vatandaşlar yaralandı.

Olaydan bir kaç dakika sonra birinci patlamanın olduğu bölgeye yaklaşık 1 kilometre mesafede ikinci bir patlama meydana geldi. Antalya merkezdeki Doğu Garajı'nda turistlerin yoğun olarak bulunduğu bölgede park halindeki bir turist otobüsü yakınındaki çöp bidonundaki patlamada ise, Fransız turist Vander Briger ile Nevzat Dilsiz ve Ayhan Kılıçarslan yaralandı.

Ayağından yaralanan Fransız turist, patlamanın ardından kaldırıldığı Özel Anadolu Hastanesi'nde tedavisi yapılarak taburcu edilirken, diğer yaralılar çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Olay yerinde incelemelerini sürdüren polis, patlamalrın ikisinin de çöp kutularının içindeki gaz sıkışması kaynaklı olduğunu ifade ederek, "Bu bir deodorant ta olabilir, sıvı da olabilir. Terör boyutu araştırılıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 17:26:31
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 02:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?