1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Tesisler 2010'a yetişecek'

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Antalya'da yapımı devam eden 30 bin kişilik stadyum ve 20 bin kişi kapasiteli kapalı basketbol sahası çalışmalarını yakından izledi. Başesgioğlu, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na, Türkiye'deki bütün tesislerin yetişeceğinin teminatını verdi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından bu yıl 46'cısı düzenlenen, 'Sporun Zirvesi Semineri' için Antalya'da bulunan Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile özel bir firmanın Antalya Muratpaşa İlçesi'nde yapımı devam eden 30 bin kişilik stadyum ve 20 bin kişilik kapalı spor salonunun çalışmalarını yakından inceledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'le birlikte arazide çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Başesgioğlu, FIBA'nın Türkiye'de düzenlenmesi için izin çıkan 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası ve 2011 Yaz Oyunları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünya şampiyonasıyla ilgili FIBA yetkililerinin, kendisiyle ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğünü belirterek, "Biz o görüşmelerde verdiğimiz sözü yerine getireceğimizi söyledik. Türkiye açısından turnuva çok önemli ve büyük prestijli. Bunun önemini biliyoruz. Kimse merak etmesin tesislerimizin hepsini bitireceğiz. Burası Büyükşehir Belediyemizin sayesinde biter. Ankara'da ihale aşamasına geldik. İstanbul'da salon yeri netleşirken, İzmir'de her hangi bir eksiğimiz yok. Bunları bırakıp, artık organizasyonun diğer yönlerine bakıyoruz" dedi.

2011 Yaz Oyunları için tesis eksikliğinin bulunmadığını belirten Bakan Başesgioğlu, "Yeni organizasyon için tesisler yeterli. Trabzon'da futbol çok popüler. Orada da UEFA normlarında bir stadyuma kavuşsun. Bunun için kıyı kanununda değişiklik yaptık. Oraya da Antalya modeline benzer yeni bir stat yapılması ihtimal dahilinde. Tabi Avni Aker Stadyumu'nun da restorasyon edilip, geliştirmeyi de düşünüyoruz. Yatırımcılar, finansman modelini belirleyip işe koyulmalı. Özel girişimcinin fizibilitede bulması gerekiyor. Biz zaten stadı yatırımcıya vereceğiz. Stadın yapılması özel girişimciye bağlı" diye konuştu.

23 Ocakta başlayacak Turkcell Süper Ligi'nin de centilmence geçmesitemennisinde bulunan Bakan Başesgioğlu, "Devre arası herkes için çok iyi oldu. Bir soluklandılar. Yapılan hataların yeniden gözden geçirme imkanı bulundu. Herkes açığını, gediğini kapatmak için iyi bir fırsat buldu. İkinci yarı inşallah iyi oldu. Rekabet çok olduğu için çekişme fazla. Hataların en az olduğu bir ikinci yarı lig olur" ifadesinin kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 23:17:10
Güncelleme :14 Ocak 2009 Çarşamba 23:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?