21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Tesislere Bakanlık İşletme belgesi

Kültür ve Turizm Bakanlığının yeni yasası çerçevesinde tüm turistik tesisler bakanlık belgesi alacak.

Bakanlık tarafından pilot bölge olarak belirlenen Side'de Belediye Belgeli tesislerin Bakanlık işletme belgesi almaları için Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (TUDER) ve Side Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı , Side TUDER ve Side Belediyesi’nin ortak çalışmaları ile Side Beldesinde bulunan Belediye belgeli tesislerin tamamı Bakanlık İşletme belgesi alacak. Bakanlığın yeni yasası çerçevesinde bu çalışmanın pilot bölgelerinden biri olan Side’de yaklaşık olarak 25 bin yatak kapasiteli Belediye belgeli konaklama tesisi bulunuyor.

Bu tesislere yapılacak olan tebliğlerde yapılması gereken kriterler için tanınacak olan süre zarfında yerine getirilecek olan esaslar çerçevesinde Belediye belgelerinin yerine kategorisine göre Bakanlık İşletme belgesi verilecek. Side TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut yaptığı açıklamada; Bu Projede Pilot bölge olarak Side’nin seçilmesinin bölge için çok önemli bir ilerleme olacağını, küçük çaplı tesislerde kalitenin artacağına ve dolayısı ile sürdürülebilinir Turizme de önemli derecede katkı sağlayacağını ve tüm işletme sahiplerinin bu kriterleri en kısa süre içerisinde yerine getireceklerine inandığını belirtti.

Belirli bir süre içerisinde tamamlanacak olan proje kapsamında görevli olan heyet tüm Belediye belgeli tesisleri yerinde ziyaret edip konunun detaylarını işletme sahipleri ve yetkilerine açıklayacak. Daha ileri ki dönemlerde tüm Türkiye de uygulanacak olan bu projenin ikinci pilot bölgesi olarak İstanbul’un Eminönü (Fatih) ilçesi öngörülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 12:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?